Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Geneesmiddel tegen covid-19 weldra beschikbaar?

door Redactie



Indien de verwachting van de Braziliaanse minister voor Wetenschap en Technologie Marcos Pontes bevestigd wordt, dan zal Brazilië en de rest van de wereld over enkele weken kunnen beschikken over een effectief geneesmiddel tegen covid-19, zo maakte hij vandaag bekend.

Analyses van geïnfecteerde cellen tonen aan dat een van de twee middelen een efficiëntie bereikt van 97%, een goedkoop geneesmiddel en met weinig bijkomende effecten. Omdat er nog uitgebreid moet getest worden, de volgende etappe in deze studie, wordt de naam van de substantie geheim gehouden, om veiligheidsredenen en om geen wedloop te veroorzaken om het middel aan te kopen.

In de volgende weken zullen vijfhonderd mensen, geïnterneerd met covid-19, het middel innemen bij wijze van experiment, gevolgd door een observatie van 14 dagen. Het klinisch onderzoek zal uitgevoerd worden in 7 hospitalen van de Braziliaanse strijdkrachten, waarvan 5 in Rio de Janeiro, 1 in São Paulo en nog eentje in de hoofdstad Brasília.

Marcos Pontes voorziet de beschikbaarheid van een behandeling voor het grote publiek vanaf het midden van de maand mei: “Dit is een bijzonder speciaal moment. Ten laatste in de helft van mei zullen we een effectieve behandeling kunnen aanbieden met een geneesmiddel zonder bijkomende effecten, bestudeerd en ontwikkeld door Braziliaanse onderzoekers met alle mogelijke wetenschappelijke strengheid”, aldus de minister.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een ploeg van 40 wetenschappers van LNBio (Laboratório Nacional de Biociências) en CNPEM (Centro Nacional de Pesquisa em Energia e Materiais). In het totaal werden 2.000 bekende geneesmiddelen onderzocht op moleculen die in staat zijn om de reproductie van het virus te verhinderen. Vervolgens werden er daarvan zes geselecteerd en na een verdere selectie bleven er nog twee over. Beide middelen zijn gewoon te koop in de apotheek, zelfs in pediatrische versie.

Het protocol van de testen moet voldoen aan de eisen van CONEP (Comissão Nacional de Ética em Pesquisa): patiënten en dokters zullen niet weten welk middel er toegediend wordt bij de behandeling. De geïnterneerden die zich beschikbaar stellen voor de testen, zullen een document moeten ondertekenen waarin staat dat het om een experiment gaat.

De minister zei ook dat de regering binnen de 20 dagen de ontwikkeling van testapparatuur zal beëindigen, in staat om een infectie met het coronavirus in 1 minuut vast te stellen. De machine zal werken met een kunstmatige intelligentie gebruiken om lichtfrequenties over speekselmonsters te lanceren en om het virus te identificeren zonder reagentia te gebruiken. Het mechanisme wordt ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Wetenschap en Technologie in Teranostics en Nanobiotechnologie, gevestigd in de federale universiteit van Uberlândia, Minas Gerais.

Volgens de minister zal het in de toekomst mogelijk zijn om een diagnose te krijgen van besmetting door het coronavirus, en meteen, op voorschrift van een arts, een medicijn te gaan kopen in de apotheek.

Het is allemaal bijna te mooi om waar te zijn, maar het nieuws verscheen vandaag in alle Braziliaanse kranten, na de verklaringen van Pontes aan de pers.

Bron

Foto: Marcelo Casal - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2020/04/15/geneesmiddel-tegen-covid-19-weldra-beschikbaar/