Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Het bloedbad van Altamira

door Redactie



Het bloedbad in de gevangenis van Altamira – Pará, is een van de grootste in de geschiedenis van Brazilië. Het conflict tussen twee misdaadorganisaties (CCA – Comando Classe A en CV – Comando Vermelho) leverde 57 dodelijke slachtoffers op. Leiders van de CCA staken de cellen in brand waarin leden van de CV waren opgesloten: 41 gevangenen kwamen om het leven door verstikking, 16 anderen werden onthoofd.

Zestien gevangenen, aangeduid als leiders van de misdadige organisaties, werden per vliegtuig naar Belèm vervoerd, hoofdstad van deze deelstaat. Van daaruit zullen ze naar een andere gevangenis vervoerd worden, in afwachting van hun nieuwe bestemming, in een andere deelstaat. Volgens minister van justitie Sérgio Moro zullen tien van deze zestien opgesloten worden in een federale gevangenis.

Criminele experten en wetsdokters werken ter plaatse om de 57 slachtoffers te identificeren. De families worden bijgestaan door een ploeg bestaande uit vijf dokters, 4 psychologen, vijf sociale assistenten naast andere professionals van de ‘Secretária de Saúde’ van de staat Pará.

President Bolsonaro had vandaag een korte ontmoeting met journalisten die hem vragen stelden over de 57 doden. Zijn antwoord: “Vraag maar aan hun slachtoffers wat ze daar van vinden. Zodra die daar een antwoord op geven, dan zal ik jullie antwoorden”, zo klonk het.

De slachtpartij was een van de grootste in de Braziliaanse gevangenissen sinds de opstand in Carandiru (SP) waarbij 111 mensen om het leven kwamen. In mei van dit jaar vielen er 55 doden in de gevangenissen van de staat Amazonas.

Het lijstje

Ilha de Anchieta – Ubatuba – 1952 – 108 doden
Carandiru – São Paulo – 1992 – 111 doden
Urso Branco – Rondônia – 2002 – 27 doden
Benfica – Rio de Janeiro – 2004 – 30 doden
Pedrinhas – Maranhão – 2010 – 18 doden
Monte Cristo – Roraima – 2017 – 33 doden
Compaj – Manaus – 2017 – 56 doden
Ipat, UPP, CDPM 1 en Compaj – Manaus – 2017 – 55 doden
Alcaçuz – Rio Grande do Norte – 2017 – 33 doden

Bron: Agência Brasil – G1

Foto: Bruno Cecim - Ag. Pará - Fotos Públicas

Source: https://brazilienieuws.online/2019/07/30/het-bloedbad-van-altamira/