Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Het verlies van Bolsonaro

door Redactie



Volgens geallieerden zit president Bolsonaro opnieuw in de put waarin hij terechtkwam op de avond van 30 oktober, toen bleek dat zijn tegenstrever hem verslagen had. Hij sloot zich op in de presidentiële residentie Palácio da Alvorada, kwam enkel buiten als het niet anders kon en weende zelfs openlijk op enkele plechtigheden. Stilaan kwam er wat verbetering, verscheen hij wat vaker en sprak zelfs met zijn aanhangers. Maar de datum van het afscheid kwam dichterbij, verhuiswagens werden gezien voor de ingang van het paleis, en Bolsonaro zakte opnieuw in elkaar, aldus enkele mensen uit de nauwe kringen van de president.

Zij bevestigen dat hij hoogstwaarschijnlijk ver weg zal blijven van de politieke wereld, voor minstens drie maanden. Naast zijn depressiviteit schrijft hij zijn nederlaag ook toe aan de tussenkomst van het hooggerechtshof Supremo Tribunal Federal, en klaagt over vermoeidheid na de maandenlange campagne die zijn nederlaag voorafging.

How Jair Bolsonaro Lost Brazil

Gedurende twee maanden ging een ploeg van het internetportaal The Intercept de straat op om te luisteren naar de supporters van Lula en Bolsonaro, voor de verkiezingen. Hieruit werd een documentaire samengesteld die aantoont hoe de angst samenging met de spannendste presidentsverkiezingen in de geschiedenis van Brazilië, een gevoel dat bij de aanhangers van Bolsonaro vanuit een totaal ander en radicaal gezichtspunt werd waargenomen.

De documentaire van 18 minuten, met Engelse ondertiteling, toont aan buitenstaanders hoe de strijd verliep in de straten van Brazilië, en hoe de gewone burgers erover dachten. De titel: “How Jair Bolsonaro Lost Brazil, A View from the Streets”.

Bron

Foto: Valter Campanato/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2022/12/17/het-verlies-van-bolsonaro/