Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Hijgend als een hond

door Redactie



Luiz Inácio Lula da Silva, de nieuwe Braziliaanse president, zei aan het begin van zijn eerste ontmoeting met het ganse regeringsteam (37 ministers!) dat er geen “single mindset” bestaat in zijn regering.

Ondanks meningsverschillen moet iedereen in het team werken in het algemeen belang, aldus Lula: “Wij vormen geen regering met één enkele gedachte, een enige filosofie, mensen die allemaal hetzelfde denken. We zijn verschillend. Belangrijk is, dat zelfs verschillend denkend, we allemaal een inspanning doen om op dezelfde lijn te zitten, als het gaat over de wederopbouw van dit land”.

Over zijn relatie met de ministers beloofde Lula loyaliteit, en dat hij zich zal gedragen als een vader of een oudere broer: “Ik zal niemand onder jullie alleen laten op de weg”.

Ook liet hij weten dat hij vastbesloten was om eerlijk te zijn tegen het Braziliaanse volk: “Iedereen die verkeerd handelt, weet dat er maar één uitweg is: hij of zij zal vriendelijk verzocht worden om uit de regering te stappen. Als het om een ernstige inbreuk gaat, zal de persoon in kwestie onderzocht worden en verantwoording moeten afleggen bij het gerecht”, zo zei hij, een duidelijke uitspraak.

Lula is er zich maar al te goed van bewust dat de ogen van 208 miljoen (volgens de nieuwe volkstelling van het IBGE) Brazilianen op hem en zijn regering gevestigd zijn, niet in het minst die van bijna 50% van de kiezers die hem afwezen, onder andere omwille van de corruptieschandalen onder vorige PT-regeringen, maar ook omwille van de economische ravage, aangericht onder de regering Dilma Rousseff.

Er valt erg veel glad te strijken, niet alleen dat, maar ook om de al dan niet verzonnen motieven van de nog steeds protesterende bolsonaristen weg te vegen. Het kleinste schandaal of fout in het beleid zal aangerekend worden, en dat weet Lula maar al te goed, ook al kwam er nooit enige zelfkritiek. Anderen staan wel klaar om die te geven, hijgend als een hond die staat te loeren op een lekkere worst.

Bron

Foto: José Cruz/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2023/01/07/hijgend-als-een-hond/