Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Inflatie: nog even natrappen

door Redactie



De conclusie van de overgangsploeg over de inflatie onder de regering Bolsonaro, drukt een erg negatieve stempel over het beheer van de verslagen president.

Volgens hun verslag is de cumul van die inflatie hoger dan 26%, een van de hoogste cijfers ter wereld, na Argentinië, Rusland en Turkije.

De informatie vormt een poging van Lula’s ploeg om de regering Bolsonaro het beeld op te kleven van een slecht economisch beheer, dit allemaal om de kiezers in te lichten over de situatie waarin zij tot nog toe verkeerden. De nieuwe president aarzelt daarbij niet om te verklaren dat het toekomstige scenario een ware uitdaging vormt.

De huidige president (nog 2 dagen) was erg incompetent in de aanpak van de strijd tegen Covid-19. Nadien, in wanhoop, zette hij in op een peperduur electoraal pakket maatregelen, een poging om herverkozen te worden. Het plan werkte niet en de rekening wordt nu gepresenteerd.

Gezien vanuit een andere hoek, kijkt Brazilië aan tegen de hoogste inflatie tijdens een electorale periode, sinds de schepping van het plan Real. In 2014 bijvoorbeeld, toen Dilma Rousseff opnieuw verkozen werd, bedroeg de inflatie 6,5%.

In 2018, bij de verkiezing van Bolsonaro, bedroeg de inflatie 4,2%. Dit jaar, gedurende de verkiezingen, liep de inflatie op tot 8,7%.

Het is duidelijk dat het land nog steeds lijdt als gevolg van externe problemen, maar indien het economisch beheer van de aftredende regering een minimum aan competentie vertoonde, dan zouden de cijfers wat beter zijn en zouden de Brazilianen niet achterblijven met het gevoel dat ze er niet meer in slagen om het minimum te garanderen voor hun families.

Bron

Foto: Marcelo Camargo/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2022/12/28/inflatie-nog-even-natrappen/