Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Itaú sluit 400 agentschappen

door Redactie



De privaatbank Itaú Unibanco besloot om 400 agentschappen te sluiten, te midden van de pandemie van het coronavirus in Brazilië. Rekeninghouders zullen vanaf morgen voor gesloten deuren staan van deze agentschappen, allemaal binnen gehuurde gebouwen.

De opgegeven reden voor de sluiting is dat het om kleine agentschappen gaat en dat de sluiting tijdelijk is om te vermijden dat mensen dicht bij elkaar staan in lange files, zowel binnen als buiten. Bij wijze van test in deze crisistijden, kan deze beslissing verlengd worden, of ingekort. Het ligt in de verwachtingen dat de crisis van het coronavirus erger wordt in het land.

Anderzijds zorgde de crisis voor een sterke verhoging van het digitaal verkeer, net zoals elders in de wereld. De bankagentschappen, ook van alle andere banken, verminderden het onthaal met twee uur en stimuleren de klanten om meer gebruik te maken van de digitale kanalen om ophopingen van mensen te voorkomen.

Specialisten uit de banksector menen dat die stimulatie zal leiden tot een nieuwe reeks sluitingen, meer dan voorzien sinds het begin van vorig jaar toen er al een aantal gesloten werden. Enkel bij Itaú gingen er vorig jaar al 436 eenheden dicht, waarvan 200 in het 4de kwartaal. Candido Bracher, de grote baas van Itaú Unibanco, liet weten dat het de intentie was van de bank om dit jaar minder agentschappen te sluiten. Van de geplande sluitingen, zijn er wel een aantal waar de toegang tot bankautomaten beschikbaar blijft.

Voor Brazilianen lijkt het heel normaal om in de file te staan, niet alleen in bankagentschappen, maar ook bij andere publieke diensten. De opmars van de digitale kanalen is echter niet meer te stuiten, een evolutie waartoe de smartphones sterk bijdragen. In april van vorig jaar wees een telling uit dat er meer dan 230 miljoen van die dingen in gebruik zijn in het land. Tel daarbij de computers, notebooks en tablets, en het aantal loopt op tot 420 miljoen digitale apparaten, allemaal actief. De jongste volkstelling van het IBGE wees uit dat Brazilië iets meer dan 210 miljoen inwoners heeft.

De files aan de bankagentschappen zijn dan ook gedoemd om te verdwijnen. Indien dat niet spontaan gebeurt, dan zullen de banken daar wel voor zorgen, met of zonder coronavirus.

Bron

Foto: Facebook

Source: https://brazilienieuws.online/2020/04/05/itau-sluit-400-agentschappen/