Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Kan je het nog even volhouden?

door Redactie



Het nieuws in Brazilië en in de sociale media wordt vandaag overheerst door een artikel op de website The Intercept:

Een meisje van 11 jaar, zwanger na een verkrachting, wordt door het gerecht van de staat Santa Catarina vast gehouden in een tehuis om een abortus te voorkomen. Twee dagen na de verkrachting werd het kind door haar moeder naar het hospitaal gebracht om de procedure voor de onderbreking van de zwangerschap op te starten. De wet voorziet een abortus in het geval van verkrachting, zonder beperkingen van de periode van zwangerschap, en zonder dat het gerecht zijn toelating moet verlenen. De medische ploeg van het hospitaal weigerde echter om de abortus uit te voeren, volgens de regels van de instelling enkel toegelaten tot 20 weken van de zwangerschap. Het meisje was toen 22 weken en 2 dagen zwanger. Het was toen dat de zaak in handen kwam van rechter Joana Zimmer (foto).

The Intercept kreeg een video in handen van de gerechtelijke zitting op 9 mei, voorgezeten door deze rechter die het kind manipuleerde en een voorstel deed “om het nog even vol te houden” om de overlevingskansen van de foetus te verhogen.

Uiteindelijk bevestigd rechter Zimmer dat de onderbreking van de zwangerschap niet kan plaatsvinden, zonder rekening te houden met de wet die hieromtrent wel duidelijk is en een zwangerschap toelaat in het geval van verkrachting. De rechter: “De juridische kwestie is dat een abortus, volgens het ministerie van Gezondheid, slechts kan plaatsvinden tot 22 weken van de zwangerschap. Eenmaal deze periode voorbij, geldt het recht op leven”.

Joana Zimmer verwijst hierbij naar de technische norm van het ministerie over verwondingen als gevolg van seksueel geweld. Het document, met een aanbevelingskarakter, stelt als referentie 20 tot 22 weken zwangerschap vast. Volgens de rechter zou een onderbreking na die periode “een machtiging tot moord zijn”.

Tijdens de audiëntie richt de rechter zich ook tot de moeder: “Tegenwoordig beschikken we over de technologie om de baby te redden. En er staan 30.000 koppels in de wachtrij om het kind te adopteren. Het verdriet van u en uw dochter van vandaag betekent het geluk voor een van die koppels”. De moeder antwoordt snikkend: “Het is een geluk voor hen omdat zij niet moeten doormaken wat ik nu beleef”.

Bron

Foto: YouTube

Source: https://brnieuws.com/2022/06/21/kan-je-het-nog-even-volhouden/