Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Knotsgek? Het kan nog gekker!

door Redactie



Deputado Capitão Assumção (Foto – PSL – de partij van president Jair Bolsonaro) in de deelstaat Espírito Santo, bood vandaag publiekelijk een premie aan van R$ 10.000 (€ 2.200) aan eender wie die een einde zou maken aan het leven van de dader van de moord op een vrouw in de aanwezigheid van een kind van 4 jaar, in Cariacica (een gemeente nabij de hoofdstad Vitória). De parlementariër legde deze verklaring af in de wetgevende kamer van Espírito Santo. Specialisten zeggen dat de verklaring als een misdaad kan beschouwd worden, en de parlementaire onschendbaarheid overstijgt.

Assumção: “Ik betaal R$ 10.000 uit eigen zak aan diegene die deze kl**tz*k om het leven brengt. Zo iemand verdient het niet om te leven”, zo sprak hij, en: “Het volstaat niet om te zeggen waar hij zich bevindt. Hij moet dood ingeleverd worden, dan betaal ik. Omdat een smeerlap die het leven van een onschuldige wegneemt, niet kan genieten van het systeem om zichzelf te bevoordelen”.

Advocaten zeggen dat de uitspraak van de ‘deputado’ als een misdaad kan beschouwd worden, dit volgens artikel 286 van de strafwetgeving dat handelt over het aanzetten tot een misdaad. De vraag is of de ‘deputado’ kan genieten van parlementaire onschendbaarheid.

Assumção: “Ik wijzig niets aan mijn uitspraak en zal deze kwestie afhandelen volgens de regels van het parlement. Onethisch is de barbaarse manier waarop ‘capixabas’ (inwoners van Espírito Santo) behandeld worden. De burgers verliezen het recht op gaan en staan, en de bandieten behouden al hun rechten. Dát is wat verkeerd is”, zo zei hij.

De moord



Mayara Oliveira Freitas (26 – foto), werd vanochtend vermoord, in de aanwezigheid van haar dochtertje van 4 jaar, in Cariacica. Volgens de politie sprongen twee mannen met een kap over het hoofd over de muur van het huis, kraakten de deur van de woning en losten verschillende schoten op de jonge vrouw nadat ze haar man overweldigden en kwetsten.

Bron

Foto: Reproductie - TV Gazeta / Facebook

Source: https://brazilienieuws.online/2019/09/12/knotsgek-het-kan-nog-gekker/