Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Lang zal hij leven

door Redactie



Het enthousiasme van president Bolsonaro over het gebruik van hidroxichloroquine sloeg over op leden van de regering en creëerde een gevoel van optimisme m.b.t. de substantie waarvan nog niet bewezen is dat ze efficiënt is in de bestrijding tegen covid-19, zo meldt UOL Notícias.

Ambtenaren die werken in het Palácio do Planalto (het officiële regeringsgebouw) en positief testten voor de ziekte, zetten nu in op dit geneesmiddel. Sommigen denken er zelfs aan om het middel preventief te gebruiken.

Er werken ongeveer 3.500 ambtenaren voor de president. Hiervan werden er, tot vorige vrijdag (3 juli) 108 geïdentificeerd met het coronavirus, dit volgens het secretariaat-generaal van de regering.

Vorige zaterdag stopte het WHO met het testen van hidroxichloroquine en lopinavir/ritonavir. Motief: er werd geen vermindering vastgesteld inzake het aantal overlijdens van patienten in het hospitaal, besmet met het coronavirus. De studies werden, om dezelfde reden, ook stopgezet in Brazilië.

Ondanks het ontbreken van wetenschappelijk gestaafde bewijzen, blijft Bolsonaro het gebruik van hidroxichloroquine en lopinavir/ritonavir verdedigen nadat hij, volgens eigen zeggen, geïnfecteerd werd met het virus. Uren later nadat hij dat meldde, publiceerde hij een video op het internet waar hij het medicijn glimlachend innam, zeker van de goede werking: “Ik vertrouw in hidroxichloroquine, en u?”, zo vroeg hij.

Vandaag verscheen hij opnieuw op de sociale media en manifesteerde nogmaals zijn vertrouwen in het medicijn (foto boven). Hij ironiseerde de critici en zei dat hij nog lang zou leven: “Voor hen die tegen het gebruik van hidroxichloroquine zijn, maar geen alternatieven aanbrengen: het spijt me maar ik voel me heel goed, en als God het wil, dan zal ik nog lang leven”.

Voor de koepel van de regering heeft de verdediging van de president van hidroxichloroquine een tactische functie. Naast het afleiden van de aandacht op zijn eigen besmetting en de vele kritieken op zijn beleid als leider van de uitvoerende macht — door herhaaldelijk samenscholingen te veroorzaken en geen mondmasker te dragen — doet hij een weddenschap. Indien de wetenschap ooit in de toekomst de efficiëntie van hidroxichloroquine zou bewijzen, dan hij zeggen dat hij gelijk had.

Bij de lagere ambtenaren bestaat er een soort supportersclubje, aangevoerd door enkele individuen. Een van hen is de omstreden voorzitter van de stichting Palmares, Sérgio Camargo, die twitterde dat de chef van de regering een bonus verdient van de fabrikant van het geneesmiddel.

Zonder dat hij ooit met technische argumenten uitpakte, verdedigde Bolsonaro het gebruik van hidroxichloroquine vanaf het begin van de onderzoeken naar een mogelijke goede werking. Hij alleen maar hij veelbelovende uitspraken hoorde in de medische wereld. Twee zorgministers struikelden over het thema: Luiz Henrique Mandetta en zijn opvolger Nelson Teich.

Bolsonaro bleef druk uitoefenen op het ministerie van Volksgezondheid totdat het protocol van het gebruik van hidroxichloroquine gewijzigd werd en voortaan niet alleen voor ernstige gevallen mocht gebruikt worden, maar ook voor mensen met lichte symptomen, met voorschrift.

De laboratoria van de strijdkrachten weden gemobiliseerd om te helpen bij de productie. Hiervoor werd er al R$ 1,5 miljoen geïnvesteerd om het potentieel van de productie te verhogen.

Voor arts-microbioloog Natalia Pasternak van de universiteit van São Paulo, doet Bolsonaro zoiets als “reclame maken voor margarine” door een video te publiceren waar hij laat zien dat hij het medicijn inneemt. De specialiste waarschuwde dat de president voorzichtig moet zijn omdat het middel hartproblemen kan veroorzaken voor ouderen als hij (Bolsonaro is 65): “De manier waarop de ziekte verloopt kan erg verschillen van de een tot de ander. Wat ik daar kan over zeggen, is dat de hidroxichloroquine die hij publiekelijk inneemt, net alsof hij reclame maakt voor een pakje margarine, geen verschil zal uitmaken”, zo verklaarde ze bij GloboNews.

Bron

Foto: Twitter

Source: https://brazilienieuws.online/2020/07/08/lang-zal-hij-leven/