Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Lula bezorgd voor de overdracht

door Redactie



Luíz Inácio Lula da Silva sprak gisteren de menigte toe op de Avenida Paulista (SP), en zei dat hij gelukkig was, maar ook dat hij zich zorgen maakt:

“Ik ben voor de helft gelukkig en voor de andere helft bezorgd. Vanaf morgen moet ik mij bezig houden met de kwestie hoe wij het land gaan regeren. Ik moet weten of de president, die van ons verloor, een overdracht zal toestaan, opdat wij kennis kunnen nemen van de zaken”, zo zei hij, en voegde eraan toe: “Ik heb twee weken om een regering samen te stellen, om de overheidsmachine zoals ze nu is, te leren kennen, en ik moet goed uitkiezen welke mensen ik zal laten deelnemen aan de herdemocratisering van ons land”.

In een ander deel van zijn toespraak bevestigde Lula dat hij minstens twee dagen moet rusten alvorens te beginnen aan de samenstelling van zijn kabinet. De verkozen president toonde ook zijn bezorgdheid over de erkenning van het resultaat van de verkiezingen door Bolsonaro.

“Eender waar in de rest van de wereld zou de verslagen president al gebeld hebben naar mij om zijn nederlaag toe te geven. Tot op dit moment deed hij dat niet, ik weet niet of hij het zal doen en ik weet ook niet of hij zijn verlies zal toegeven”.

Lula zei dit nadat erop te wijzen dat zijn nieuwe regering zal samengesteld worden door leden van partijen die deelnamen aan zijn campagne, en door “mensen uit de maatschappij”.

Onder luid applaus en geschreeuw van de militanten, droeg hij zijn overwinning op aan de democratie en aan het Braziliaanse volk: “Deze overwinning, van alle anderen die ik reeds beleefde, is de meest intense omdat wij het autoritarisme overwonnen”, zo bevestigde Lula die de rol van de noordoostelijke bevolking erkende in zijn electoraal succes.

“Het was een erg moeilijke campagne, niet van Lula tegen Bolsonaro, maar van de democratie tegen de barbaarsheid”. Lula wees ook op de belangrijke rollen van Fernando Haddad (PT) – die het pleit verloor als gouverneur van São Paulo – , en van ex-kandidate Simone Tebet (MDB): “Dit is de victorie van vrouwen en mannen die houden van de democratie”.

Lula zei dat hij een “goede keuze” moet maken van elke persoon die deelneemt aan zijn regering, door hem omschreven als de “nieuwe democratisering” van het land: “Ik zal voor iedereen regeren, zonder enige uitzondering, maar het zijn de meest noodlijdenden aan wie de politiek van mijn regering het meeste aandacht zal besteden”, en: “Terugkeren op mijn 77ste kan enkel het werk van God zijn en van het Braziliaanse volk”.

Lula veroordeelde het racisme: “Wij zijn gelijk. Waar wij nood aan hebben, zijn gelijkwaardige kansen”.

Bron

Foto: Rovena Rosa/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2022/10/31/lula-bezorgd-voor-de-overdracht/