Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Lula in gevaar

door Redactie



De federale politie voegt zich bij de campagne van ex-president Lula (PT) omdat hij bovenaan staat op het lijstje van de presidentskandidaten met een hoog risico m.b.t. hun veiligheid. Het orgaan werkt met een risico schaal van 1 tot 5 – Lula kreeg een vijf opgeplakt. Omwille van zijn bekendheid en omdat hij regelmatig bedreigd wordt, zal hij voortaan vergezeld worden door een versterkte ploeg veiligheidsmensen.

De intrede van federale agenten in het veiligheidsschema van Lula werd vorige vrijdag beslist, een dag nadat hij officieel aangekondigd werd als presidentskandidaat. De agenten traden diezelfde dag al in actie, een ploeg versterkend waarin reeds leden van het GSI (Kabinet voor Institutionele Veiligheid) werden opgenomen. Als ex-president heeft hij recht op bescherming van dit orgaan.

Drie ‘delegados’ (politiechef) werden uitgekozen na een overeenkomst tussen de campagneleiders en het federale orgaan. Zij zijn verantwoordelijk voor zijn veiligheid waarbij tientallen agenten kunnen betrokken zijn. Het juiste aantal blijft geheim.

Delegado Andrei Augusto Passos Rodrigues stond eerder al aan het hoofd van de ploeg die de veiligheid van ex-president Dilma Rousseff verzekerde in 2010. Hij heeft nauwe banden met José Eduardo Cardozo, voorheen minister van Justitie in haar regering, en werd uitgekozen als coördinator van de federale veiligheidsmensen.

Debat gecanceld

Presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) gebruikte Twitter om zijn tegenstrevers Lula en Bolsonaro te provoceren, nadat beiden er van af zagen om in te gaan op de uitnodiging van CNN Brasil voor deelname aan een debat:

“Ik wil een debat voeren. Bolsonaro en Lula niet. Is dat de stilte van de onschuldigen? Neen. Het is de stilte van zij die schuldig zijn”, en: “De democratie loopt meer risico’s en loopt meer schade op door de stilte van een stevige beet dan door het geblaf van een tandeloze hond, zoals die van Bolsonaro, tijdens de zielige show die hij opvoerde in Maracanãzinho“, aldus Gomes.




De “show” van Bolsonaro in Maracanãzinho.

Het debat was gepland voor 6 augustus, maar werd geschrapt in de programmatie van de zender nadat Lula en Bolsonaro er van af zagen om mee te doen.

Lula klaagt er over dat hij systematisch genegeerd wordt door zenders als O Globo. Bolsonaro zegt dat de media zijn woorden verdraaien. Beiden schrikken echter terug om hun standpunten te verduidelijken als ze daar de kans toe krijgen.

Bron

Foto's: Reproductie Twitter / Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

Source: https://brnieuws.com/2022/07/27/lula-in-gevaar/