Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Lula is niet hetzelfde als de PT

door RedactieDe absolute leider van de peilingen in het noordoosten van Brazilië, Luiz Inácio Lula da Silva, slaagt er niet in om zijn populariteit in die regio over te dragen aan de kandidaten van zijn partij ter plaatse. Indien de resultaten van die peilingen kloppen, dan zal de arbeiderspartij er daar behoorlijk op achteruitgaan na de verkiezingen.

In Bahia staat A.C.M Neto (União Brasil) aan de kop en kan tegenkandidaat Jerônimo Rodrigues (PT) mogelijk al verslaan in de eerste kiesronde.

In Piauí staat Sílvio Mendes (União Brasil) aan de leiding met 43% van de intentiestemmen, tegen Rafael Fonteles (PT) die het moet doen met 29%.

In Ceará heeft Capitão Wagner (União Brasil) 36%, tegenover Elmano de Freitas (26%).

In Pernambuco, waar de PT er alles aan deed om de kandidatuur van Marília Arraes (Solidariedade) onderuit te halen, ligt het in de verwachting dat Lula’s partij zwaar zal gestraft worden om de voorkeur te geven aan het project van de PSB. Marília staat aan de leiding met 36% van de stemintenties. Zij stapte uit de PT om te ontsnappen aan de onderhandelingen van haar oude partijgenoten die probeerden om haar kandidatuur te verstikken.

Het PT-drama herhaalt zich in het ganse land. Het is één zaak voor de Lula-sympathisant om te stemmen op de ex-president, een andere om te stemmen voor de PT.

In het verleden, bij de verkiezingen van 2018, slaagde de partij erin om vier gouverneurs te laten verkiezen in het noordoosten: Rui Costa (Bahia), Wellington Dias (Piauí), Fátima Bezerra (Rio Grande do Norte) en Camilo Santana (Ceará).

Foto: v.l.n.r. Wellington Dias, Lula en Rafael Fonteles

Bron

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

Source: https://brazilienieuws.wordpress.com/2022/09/16/lula-is-niet-hetzelfde-als-de-pt/