Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Marcos Pontes: de aarde is rond!

door Redactie



Minister van Wetenschap, Technologie, Innovatie en Communicatie, Marcos Pontes, deelde gisteren een foto van de Nasa via Twitter om te “bewijzen” dat de aarde rond is, en niet plat zoals sommigen (nog steeds) beweren.

“Voor wie nog steeds gelooft dat de aarde plat is, zie bijgaande foto… kkk”, zo publiceerde hij op het sociale netwerk door het delen van een post van het Marshall Space Flight Center – Nasa.

Pontes werd bekend in 2006 toen hij, als eerste en enige Braziliaan de ruimte inging via een Russische raket. Hij verbleef daar acht dagen in een ruimte laboratorium waar hij een reeks experimenten uitvoerde voor het “Agência Espacial Brasileira” (AEB).

Marcos Pontes is een jachtvliegtuigpiloot en luchtvaartingenieur, gevormd door het Instituto Tecnológico da Aeronautica (ITA) en met een masterdiploma in Systems Engineering bij de Naval Postgraduate School in Monterey, Californië. Pontes werd in 1998 geselecteerd voor het Nasa programma waar hij het schopte tot astronaut.

In 2014 startte hij een politieke carrière door zich aan te sluiten bij de PSB, in een poging om verkozen te worden als volksvertegenwoordiger voor de deelstaat São Paulo, zonder succes. In 2018 stapte hij over naar de PSL, toen nog de partij van de huidige president Jair Bolsonaro. Na de verkiezingen aanvaardde hij de uitnodiging om minister te worden van Wetenschap, Technologie, Innovatie en Communicatie.

Ondanks het standpunt van de minister en alle wetenschappelijk bewijzen, zijn er een aantal Bolsonaro aanhangers die de stelling verdedigen dat de aarde plat is, onder hen de schrijver en goeroe van de regering, Olavo de Carvalho.

Vorig jaar twitterde Olavo dat hij het onderwerp niet bestudeerde, maar dat hij experimentele video’s bijwoonde die aantonen dat de wateroppervlaktes van de planeet plat zijn: “Tot nog toe heb ik niets kunnen ontdekken wat het tegendeel bewijst”, zo schreef hij.

Bron: Estadão

Foto: Nasa / Wikimedia Commons

Source: https://brazilienieuws.online/2020/01/22/marcos-pontes-de-aarde-is-rond/