Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Militaire parade in Copacabana op 7 september

door Redactie



President Bolsonaro deed gisteren opnieuw een oproep naar zijn aanhangers om de straat op te gaan op 7 september, de dag dat de onafhankelijkheid van Brazilië herdacht wordt. Hij motiveerde de oproep door te stellen dat de acties dienen om “200 jaren vrijheid” te garanderen, en kondigde aan dat – voor de eerste keer – een militaire parade zal plaatsvinden met zijn aanwezigheid, aan het strand van Copacabana, Rio de Janeiro.

“We naderen 7 september. We gaan niet alleen 200 jaar onafhankelijkheid herdenken. We gaan ook zorgen dat dit nog eens 200 jaren vrijheid garandeert”. Hij zei dit in het Expo Center Norte, São Paulo, waar hij aanwezig was om de kandidatuur van ex-ministers Tarcísio de Freitas en Marcos Pontes te bevestigen, respectievelijk voor de regering van São Paulo en voor de Senaat.

Bolsonaro, vorig jaar aanwezig in São Paulo op 7 september, waarbij hij een heftige aanval deed op het hoogste gerechtshof STF, verontschuldigde zich bij de Paulistas en zei dat hij deze keer naar Rio de Janeiro zou gaan voor het bijwonen van een nooit eerder geziene militaire parade aan het strand van Copacabana.

“Voor het eerst zullen onze strijdkrachten en hun helpende broeders (militaire politie) marcheren voor het strand van Copacabana, naast onze bevolking. We zullen er aantonen dat ons volk niet alleen wil, maar vooral recht heeft op vrede, democratie, transparantie en vrijheid”, zo orakelde hij. Het evenement in Rio de Janeiro is gepland van 16u.

Hij bevestigde eveneens dat hij op de ochtend van 7 september de traditionele militaire parade zou bijwonen in Brasília, zoals hij vorig jaar ook deed.

Bron

Foto: Alan Santos - PR

Source: https://brnieuws.com/2022/07/31/militaire-parade-in-copacabana-op-7-september/