Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Min of meer links

door Redactie



Bij een interview door het weekblad Veja beoordeelde ex-president van Uruguay José Mujica (87) de invasies van de 3 Braziliaanse machten (op zondag 8 januari) als een gevolg van de “verdeel en heers” politiek, gestimuleerd door Jair Bolsonaro, een erfenis die op dit moment de “grootste uitdaging” vormt voor Lula, tot op vandaag.

Mujica vindt dat de pacificatie van het land een prioriteit moet zijn voor de leider van de arbeiderspartij, maar wees ook op de afwijzing van Lula door een erg groot deel van de bevolking.

“Links Brazilië maakte een fout, bleef hangen in de tijd terwijl de wereld veranderde. Links betekent empathie, solidariteit en bezorgdheid met de ongelijkheid”.

Hij (Mujica) was aanwezig bij de inauguratie van Lula op 1 januari, samen met een andere ex-president van Uruguay (Julio Maria Sanguinetti) en de huidige Uruguyaanse leider Luís Lacalle Pou, en zei dat het doel van het bezoek er voornamelijk in bestond om de democratie te verdedigen, en niet een bepaalde ideologie. Het brede front waardoor Lula verkozen werd, toont volgens Mujica de “overleving aan van de institutionele democratie tegenover autoritaire tendenties”.

“Lula is niet radicaal links. Hij zal enkel doen wat nodig is opdat de economie verbetert om de honger te kunnen uitroeien. Meer dan 33 miljoen Brazilianen lijden honger, en dat is onaanvaardbaar”, aldus Mujica.

De Uruguyaan verklaarde niettemin dat de PT slechts “min of meer links” is, met tegenstellingen, het gevolg van menselijke fouten.

“Links Brazilië bestaat uit mensen en er zijn heel zeker enkelen die dommigheden uithaalden en uitgleden, maar ik kan me niet enkel tot links richten omdat dit ook gebeurt bij rechts, bij iedereen. Een ondernemer pakt je en probeert je te corrumperen”, zo zei hij.

Bron

Foto: Reproductie Twitter

Source: https://brazilienieuws.com/2023/01/20/min-of-meer-links/