Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Moro droomt van het STF

door Redactie



Reporter Andréia Sadi (GloboNews) wist te melden dat de minister van Justitie er niet van “droomt” om zich kandidaat te stellen als president, bij de verkiezingen van 2022. Dit vernam ze van minister Luiz Eduardo Ramos, van het Secretariaat van de regering, die zich liet interviewen in het programma “Em Foco”.

Ramos sprak in het programma over diverse thema’s, over de militarisering van de regering, de crisis tussen de regering en het parlement en de politieke toekomst van het kamp van president Bolsonaro.

De generaal verklaarde eerder al dat het duo Moro-Bolsonaro onklopbaar zou zijn indien dit werkelijkheid zou worden in 2022. Hij gaf nadere toelichting over die verklaring in het programma en antwoordde dat de minister, naar zijn gevoel, een goede presidentskandidaat zou zijn, echter:

“Neen, hij droomt daar niet van, helemaal niet. Wat hij echt wil, wat hij graag zou zien gebeuren, is minister worden bij het STF (Supremo Tribunal Federal, het hoogste gerechtshof van Brazilië). Dat is vanzelfsprekend. Ik geef een voorbeeld: ik dacht er nooit aan om generaal te worden. Als je de rang van kolonel bereikt, droom je er dan van om ambassadeur te worden, of generaal? In dat geval is het antwoord zeker generaal. En Moro? Zijn droom, als rechter, bestaat erin om de top van zijn carrière te bereiken, minister bij het STF. Hij heeft geen intenties om politicus te worden”.

Sérgio Moro (47) is een Braziliaanse jurist, voormalig federaal rechter en universiteitsprofessor. Sinds januari 2019 maakt hij deel uit van de regering Bolsonaro als minister van Justitie en Openbare Veiligheid. Moro staat vooral bekend omwille van zijn strijd tegen de corruptie. Hij liet o.m. ex-president Lula opsluiten, iets wat hem niet in dank werd afgenomen door links. Velen zien hem echter als een held, niet in het minst de aanhangers van Bolsonaro die hem steevast verdedigen. Er wordt druk gespeculeerd over de toekomst van Moro, ook door de president die in hem een mogelijke concurrent ziet, in 2022. Het is ook de president die bepaalt wie de plaats zal innemen van de eerstvolgende minister bij het STF die met verplicht pensioen gaat (Celso de Mello – in november van dit jaar).

Bron: G1

Foto: Fotos Públicas - Lula Marques

Source: https://brazilienieuws.online/2020/02/27/moro-droomt-van-het-stf/