Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: comulder, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Ondernemers financieren blokkeringen en manifestaties

door Redactie



Het hoogste gerechtshof Supremo Tribunal Federal onderzoekt en verzamelt de namen van diverse zakenlui, verdacht van het financieren van wegblokkeringen en manifestaties voor de poorten van kazernes. Het onderzoek gaat ook in de richting van mogelijke betrokkenheid door overheidsinstanties.

Er zouden al diverse ondernemers geïdentificeerd zijn die de acties financieren. Het onderzoek bevindt zich al in de volgende fase, met name uitzoeken hoe zij tewerk gingen, en nog steeds gaan bij hun steun aan de antidemocratische protesten.

STF-minister Alexandre de Moraes zat vandaag samen met procureurs van de openbare ministeries in São Paulo, Santa Catarina en Espírito Santo. Het was na die vergadering dat de procureurs toegaven dat er tekenen zijn die erop wijzen dat zakenlui de blokkeringen van wegen financieren en organiseren. Ze vinden ook dat er een noodzaak is om hen te bestraffen opdat de acties zouden ophouden en niet uitlopen op een routine, aangezien het om antidemocratische protesten gaat en aanzetten tot een staatsgreep.



Het onderzoek spitst zich niet alleen toe op de ondernemerswereld, maar ook op de directeur-generaal van de wegenpolitie, Silvinei Vasques (foto), die niet op een correcte manier zou gehandeld hebben, en de PRF (Polícia Rodoviária Federal) zou gebruikt hebben als een orgaan van de regering, en niet van de staat Brazilië. Ook deze lijn van het onderzoek verkeert reeds in een gevorderde staat en zou zelfs de minister van Justitie, Anderson Torres, kunnen treffen.

Bron

Foto’s: Alan Santos/PR – Twitter

Source: https://brazilienieuws.com/2022/11/08/ondernemers-financieren-blokkeringen-en-manifestaties/