Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Overgangskabinet buiten proportie

door Redactie



Het aantal leden van het zogenaamde “overgangskabinet” van de toekomstige regering Lula verdubbelde in de voorbije dagen. Op dinsdag 22 oktober ging het om 417 mensen. Deze week, op 1 december, verhoogde dat aantal tot 904 aangestelden, aldus vastgesteld in het staatsblad Diário Oficial.

De groep breidde zich uit met 116,7% in slechts negen dagen. Het werk is vrijwillig, slechts 50 mensen worden betaald.

Hiermee is de groep al 18 keer groter dan het overgangskabinet van 2002, toen Lula voor de eerste keer de presidentiële verkiezingen won.

De meeste leden komen uit de arbeiderspartij PT, hiermee hun historisch overwicht bevestigend in de afgesloten allianties. De interne sfeer is er eentje van een strijd in het duister voor allerlei postjes in de toekomstige ministeries.

De PT begon deze week met pogingen om Simone Tebet (MDB) tegen te houden om deel uit te maken van de ploeg in de sociale sector van de nieuwe regering. Tebet was presidentskandidate voor de eerste kiesronde maar sloot zich aan bij Lula in de 2de ronde. Zij werd gezien als een mogelijke minister van Burgerschap in de nieuwe regering. Als alternatief begon de naam van partijvoorzitster Gleisi Hoffmann te circuleren, ook ex-stafchef in de regering Dilma Rousseff. Dat idee werd echter afgewezen door Lula die publiekelijk verklaarde dat het belangrijk was om de partij bij elkaar te houden. Hij zei dat met Hoffmann aan zijn zijde, glimlachend als een boer met kiespijn.

In de praktijk wees Lula op de limieten aan de horizon voor de leden van zijn partij, dit in tegenstelling met wat hij deed in 2003 toen hij meer dan de helft van de ministeries aan PT-leden toewees.

In het overgangskabinet beginnen de werkdagen met vaststellingen en diagnoses. Iedereen is het er bijvoorbeeld over eens – wanneer de situatie van de burgerbescherming en de beschikbare budgetten voor eventuele rampen ontleed worden – dat er geen geld is of zelfs geen voorraad voedselpakketten om daklozen te helpen bij de watersnood in diverse regio’s van het land.

En dan begint de verwarring, soms met meer dan 20 mensen tegelijk pratend in dezelfde zaal, waarbij iedereen, uiteraard, rationeel wil zijn.

“Te” is enkel goed in TEvreden.

Bron

Foto: Antonio Cruz/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2022/12/03/overgangskabinet-buiten-proportie/