Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Politiek brandweerkorps

door Redactie



Volgens Kamervoorzitter Rodrigo Maia (DEM) wordt er een externe commissie samengesteld om de vele branden in het Amazone gebied te begeleiden. Daarnaast komt er een tweede commissie om de kwestie te onderzoeken en om voorstellen te doen aan de regering. De maatregel kan beschouwd worden als een reactie van het parlement op de milieupolitiek van de regering, en op de uitspraken van de president die insinueert dat de vele NGO’s, werkzaam in het gebied, zelf verantwoordelijk zijn voor de branden.



Maia twitterde: “Het is belangrijk dat wij onze landbouwexport sterk houden en ons milieu beschermen”.



Een satellietbeeld van de brandhaarden in het gebied.

De reactie van de Kamer komt in dezelfde week dat gegevens van het instituut Inpe aantonen dat het aantal brandhaarden tussen 1 januari en 19 augustus van dit jaar, met 82% steeg in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Deze stijging had o.m. als gevolg dat de hemel boven de stad São Paulo bijna volledig verduisterde, rond 15 u vorige maandag.



De partij Rede (van o.m. ex-presidentskandidate Marina Silva en senator Randolfe Rodrigues) diende inmiddels een verzoek in tot impeachment van minister voor milieu, Ricardo Salles.

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Aqua - Nasa / CBM - RO
Ascom - Seel

Source: https://brazilienieuws.online/2019/08/22/politiek-brandweerkorps/