Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Prioriteiten

door Redactie



Tom Phillips, collega van de vermoorde Dom Phillips twitterde gisteren: “Ik ben net terug van de Itaquaí rivier waar we stoffelijke overschotten zagen waarvan aangenomen wordt dat het die zijn van onze goede vriend Dom & en zijn vriend Bruno, gevonden in het regenwoud. Verwoestend. Razernij. Er moet recht gesproken worden voor hen, voor hun families en voor de nobele waardes waarin zij geloofden”.

Er bestaat een uitleg voor deze afschuwelijke moorden, niet de uitleg van de president en de vicepresident van dit land die probeerden de schuld op de schouders van de slachtoffers te schuiven door te stellen “Jamaar ze wisten waar ze aan begonnen, het is een gevaarlijk gebied, ze trokken ernaar toe zonder toelating…”.

Als dat deel van het Amazonegebied, toegekend aan de inheemse bevolking, een gevaarlijk gebied is, dan komt dat omdat de overheid de regio bewust overlaat aan drugshandelaars, illegale houtkappers, vissers, goudzoekers en ander tuig dat zich als een vis in het water voelt, wetende dat het de federale regering weinig of niets kan schelen en en er zelfs tegen is dat het gebied voorbehouden blijft voor de originele bevolking van dit land. De regering vindt dat de indianen mensen zijn als u en wij en zich klakkeloos moeten neerleggen bij datgene wat de overheid bepaalt, en dat is allesbehalve respect voor de natuur en het behoud ervan, waardes die bovenaan staan in de lijst van prioriteiten van de inheemse volkeren en die van Bruno & Dom.

Wat staat bovenaan uw lijstje?

Bron: https://brnieuws.com/2022/06/16/prioriteiten/