Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: PT militant doodgeschoten

door Redactie



Een militant van de arbeiderspartij PT in Foz de Iguaçu (Paraná) werd gisteren vermoord. De arbeiderspartij gaf een nota uit waarin ze de dood van hun militant betreuren en erbij zeggen dat de misdaad het gevolg is van de haat van een bolsonarist, een politieke moord dus.

Volgens de nota vierde Marcelo Arruda – het slachtoffer – zijn 50ste verjaardag in het gezelschap van familie en vrienden. In de tekst staat te lezen dat hij het slachtoffer is van “intolerantie, haat en politiek geweld”, en ook dat de bolsonarist in kwestie “het feest onderbrak en alle aanwezigen bedreigde met een wapen”.

Marcelo Arruda was kandidaat viceburgemeester bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2020. Hij was ook een agent van de gemeentelijke politie.

“De laatste beelden van zijn leven, opgenomen toen hij zijn verjaardagswensen ontving van de aanwezigen, registreerden zijn levenslust, zijn enthousiasme als militant, zijn toewijding aan de PT en president Lula”, zo vervolgt de nota.

Nationale partijvoorzitster Gleisi Hoffmann gaf de nota weer via Twitter en plaatste er een foto bij van het verjaardagsfeestje. Marcelo staat naast een afbeelding van Lula.

“Een gevangenisbewaker, bolsonarist, probeerde binnen te dringen met een wapen. Er vielen schoten. Beiden kwamen om het leven. Een tragedie als gevolg van het gebrek aan tolerantie van deze groep”, zo schreef Hoffmann.

Ook Lula gaf commentaar op de gebeurtenis en schreef dat Marcelo “een ergere tragedie wist te vermijden”. Hij vroeg ook “begrip en solidariteit” aan de familie van de indringer die “een vader en echtgenoot verloren, veroorzaakt door de haatpraat van een onverantwoordelijke president”.

In de nota van de PT werd ook bevestigd dat de partij sinds het begin van dit jaar de maatschappij en de autoriteiten waarschuwen voor de “stijgende vervolging” van parlementairen, partijleden, militanten van sociale bewegingen en andere groepen, en voor de groei van het “politieke geweld”.

De moord op de militant gebeurt temidden van een reeks andere incidenten met bedreigingen, aanvallen en spanning, gerelateerd aan de verkiezingscampagnes.

Vorige donderdag werd een evenement van de PT in Rio de Janeiro opgeschrikt door het gooien van een zelfgemaakte bom in een petfles, gevuld met uitwerpselen. Dat was voor Lula op het podium verscheen.

Op 15 juni laatstleden waren aanhangers van Lula in Uberlândia (MG) het doelwit van een drone die eveneens uitwerpselen dropte boven de aanwezigen, net voor de start van het evenement.

Bron

Foto: Twitter - Gleisi Hoffmann

Source: https://brnieuws.com/2022/07/10/pt-militant-doodgeschoten/