Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Rio Star: een nieuwe reuzenrad in Rio de Janeiro

door Redactie



Het nieuwe reuzenrad “Rio Star” zal het grootste zijn van Latijns-Amerika, met een hoogte van 88 meter. Een volledige tour van onder naar boven en weer terug, zal 15 minuten in beslag nemen. Het publiek kan gebruikmaken van 54 gondels (cabines), elk met een capaciteit van 8 personen. Het reuzenrad zal dagelijks toegankelijk zijn van 10h tot 18h, met een mogelijke verlenging in het hoogseizoen.

Fábio Bordini, directeur van de holding FW Investimentos die het reuzenrad zal uitbaten: “Ik geloof er sterk in dat de ‘cariocas’ (inwoners van Rio de Janeiro) het project met een panoramisch uitzicht vanaf 88m hoogte gaan omhelzen”.

Bordini spreekt nog niet over mogelijke promoties maar belooft speciale prijzen voor de inwoners van de stad die zeker een belangrijk deel gaan uitmaken van het publiek, in totaal geschat op 3.000 mensen per dag. Dat zouden ongeveer 1 miljoen mensen per jaar zijn.



De montage van de metalen structuur die nu al deel uitmaakt van het landschap in het havengebied van de ‘cidade maravilhosa’, werd vorige week beëindigd. Technici uit Azië werken nu aan het elektrische en hydraulische deel van de attractie. De eerste bezoekers worden verwacht in de tweede helft van de maand november. Er waren drie scheepsladingen nodig vanuit China om al het materiaal naar Brazilië te brengen.

Het project groeide uit een aanbesteding van het gemeentebestuur van Rio de Janeiro voor de bouw van een thematisch park, vlakbij het aquarium van de stad. Fábio Bordini zegt dat de werken vorig jaar in december begonnen, en dat de grootste uitdaging erin bestond om het reuzenrad een tropische behandeling te geven: “Wij gingen met onze ingenieurs naar China om de specifieke structuur uit te leggen opdat alles volledig en goed voorbereid naar Brazilië zou verscheept worden, dit m.b.t. de inwerking van de zoute zeelucht, de eigenschappen van de zee ter plaatse, het type van staal. Dit alles werd vooraf grondig voorbereid”, aldus Bordini.

Toegangskaartjes zullen R$ 59 (ong. € 13) kosten, maar wie ze aankoopt via het internet, krijgt 10% korting. In de eerste fase van de uitbating, van november tot en met de eerste 2 weken van december, zullen de tickets enkel ter plaatse verkocht worden. Een aankoop via het internet zal pas kunnen na de officiële inhuldiging, in december.

In de komende dagen wordt het reuzenrad opnieuw geschilderd, dit om de opgelopen schade tijdens het vervoer per vrachtschip, te herstellen. Ook het administratief gedeelte, een restaurant en een souvenirwinkel zijn nog in afwerking. De eerste draai van het reuzenwiel zal ergens plaatsvinden tussen 25 en 30 oktober.



Rio Star met de Morro da Providência op de achtergrond.

Rio Star zal 60 mensen direct tewerkstellen, en 60 indirecte banen opleveren. Een deel van deze banen werd voorbehouden aan inwoners van de regio, meer bepaald de Morro da Providência, buren van deze toeristische attractie. Dit leverde vorige week een file op van 900 mensen die zich wilden inschrijven voor een job zoals het onthaal van het cliënteel, kassa, verkoper in de winkel of medewerker in het restaurant. Een deel van de technische jobs werd reeds ingevuld door professionals die meewerken aan de realisatie van het project.

Bron: Agência Brasil

Foto's: Tânia Rêgo - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2019/10/20/rio-star-een-nieuwe-reuzenrad-in-rio-de-janeiro/