Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Ronaldinho: Euhhh kan nu even niet reizen

door Redactie



Ex-voetbalster Ronaldinho Gaúcho werd gisteren benoemd als “ere-ambassadeur van het Braziliaanse Toerisme” (Embaixador Honorífico do Turismo Brasileiro). Er is echter een kleine kink in de kabel.

Ronaldinho kijkt aan tegen een nieuwe carrière. Ex-nummer 10 van voetbalteams als Barcelona, Milaan, Flamengo, Atlético-MG en de Braziliaanse selectie, werd gisteren, samen met 14 anderen door Embratur geselecteerd om Brazilië te promoten buiten de grenzen. Eigenaardig is wel dat zijn paspoort werd ingehouden en hij aldus niet naar het buitenland kan reizen.

Het paspoort van Ronaldinho werd vorig jaar in november ingetrokken nadat hij veroordeeld werd, samen met zijn broer en zakenman Roberto Assis, wegens een inbreuk tegen het milieu: met name de illegale bouw van een pier met een platform om te vissen en een ligplaats aan de oever van het Guaíba meer in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul. Het gaat om een permanent beschermd gebied en de constructie werd opgetrokken zonder toelating. Vorige maandag weigerde Rosa Weber, minister bij het hoogste gerechtshof Supremo Tribunal Federal op het verzoek van beiden om de reisdocumenten vrij te geven.

Embratur zal nog even geduld moeten hebben vooraleer de nieuwe “ere-ambassadeur” zijn werk kan aanvatten.

Bron

Foto: Reproductie TV Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2019/09/06/ronaldinho-euhhh-kan-nu-even-niet-reizen/