Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Ronaldinho zit er verslagen bij

door Redactie



Voetballer Ronaldinho Gaúcho zit sinds vorige vrijdag opgesloten in een sterk beveiligde strafinstelling in Assunçaõ, Paraguay, samen met zijn broer Roberto de Assis. Hij weigert de maaltijden die de andere 200 gevangenen krijgen. De broers eten enkel maaltijden uit een nabijgelegen restaurant die door hun advocaten naar de gevangenis gebracht worden.

Een inspecteur, verantwoordelijk voor de veiligheid van de instelling, zegt dat het in zekere mate te begrijpen is omdat hij er erg verslagen bijloopt. Hij gaat wel naar de kantine van de gevangenis om ijskoud water te kopen. Het is erg warm in Assunção en het water dat de advocaten aankopen is al opgewarmd bij aankomst. Vandaag liep de temperatuur in die stad op tot 40 graden.

De advocaten kopen ook muggen spray voor de broers. De gevangenis heeft een groene omgeving, ligt nabij de rivier Paraguai en er zijn erg veel insecten.

De voetbalster deelt een cel met zijn broer, uitgerust met een TV-toestel en ventilator. De doucheruimte is echter gemeenschappelijk en moet gedeeld worden met andere gevangenen, waaronder politici en politieagenten, beschuldigd van corruptie. De meer gevaarlijke gevangenen zitten in een andere afdeling. Voor hun cel is er een externe patio waar de gevangenen buiten mogen. In de eerste dagen verbleef hij er vaak en deelde handtekeningen uit, maar die routine is al gewijzigd. Hij, noch zijn broer zullen meedoen aan een voetbaltornooi dat in de gevangenis georganiseerd wordt.

Vandaag was het bezoekdag. De advocaten bezochten hen maar legden geen verklaringen af: “We hebben een vertrouwensakkoord met onze cliënten en die gaven geen toelating om verklaringen af te leggen”, zo klonk het.

De broers dienden gisteren, via hun advocaten, een verzoek in tot huisarrest: ze zouden in een woning van een vriend verblijven, waarbij de woning als garantie diende. Het gerecht weigerde en zei dat ze opgesloten blijven tot het onderzoek rond is. Dat onderzoek draait rond een mogelijk internationaal schema van vervalsingen van documenten en kan zes maanden aanslepen, volgens de wetten van Paraguay.

De broers kregen vandaag ook bezoek van dokters die de lichaamstemperatuur van beide opnamen, niet alleen van hen maar ook van alle andere gevangenen, om te ontdekken of er iemand symptomen vertoonde van een besmetting met het coronavirus.

De Paraguayaanse autoriteiten besloten om alle publieke en privaat evenementen te verbieden, alsmede activiteiten in gesloten ruimtes zoals bioscopen, theaters, clubs en casino’s. Sportieve evenementen moeten plaatsvinden zonder publiek en de scholen gingen dicht voor twee weken. Het ministerie van Justitie legde geen verbod op voor bezoek aan de gevangenen, maar artsen controleren de bezoekers aan de ingang van elke gevangenis om mensen te identificeren met mogelijke ademhalingsproblemen.

Bron

Foto: Fotos Públicas - MP Paraguay

Source: https://brazilienieuws.online/2020/03/11/ronaldinho-zit-er-verslagen-bij/