Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Simone gaat erop vooruit

door Redactie



Senator en presidentskandidate Simone Tebet (MDB) groeit in de peilingen en maakt een kans om de meestgestemde kandidaat van de zogenaamde derde weg te worden.

De wedloop van 2022 kent zijn eigenaardigheden, te beginnen met de grote antecipatie van de campagne. In de praktijk komt het er op neer dat de namen al een vorm kregen nadat het hooggerechtshof de veroordelingen van ex-president Lula cancelde waardoor hij weer een speler werd in de verkiezingen, in april van vorig jaar. De PT-leider verloor geen tijd en begon vanaf toen te werken aan de versteviging van de polarisatie met Jair Bolsonaro.

Op minder dan een maand voor de verkiezingen blijkt er geen marge meer te bestaan voor een ommekeer, maar een van de deelnemers slaagde erin om de verrassing van het moment te worden, naast de twee favorieten. Zelfs met zeer beperkte kans op een overwinning, trekt Simone Tebet de aandacht door haar robuuste houding, haar evenwicht in debatten, niet in het minst het eerste TV-debat tussen de belangrijkste kandidaten bij TV- Bandeirantes. Het resultaat: een stijging in de kiesintenties, zoals in de peiling van BTG/FSB waar zij van 2% naar 6% ging, terwijl de andere kandidaten punten verloren of stabiel bleven.

Het gaat nog altijd om een grote afstand van de leiders, maar Tebet leunt nu aan tegen PDT-kandidaat Ciro Gomes die al veel langer campagne voert. Hierdoor is het niet onmogelijk dat zij zichzelf transformeert tot de best geplaatste derde weg (het doel van haar campagne team), en dat is al een overwinning op zich voor een politicus die aankijkt tegen de interne verdelingen binnen haar eigen partij.

Tebet ging vooruit in de zuidelijke, noordelijke en centrumwestelijke regio’s, in de hoofdsteden en middelgrote steden in het binnenland. Een intern onderzoek gaf Simone 12% in São Paulo, het grootste electoraat van het land. Daarnaast verdubbelde de kandidate haar stemintenties bij vrouwen (van 3% naar 7%), hierbij aantonend dat prioriteit geven aan dit segment, de juiste keuze was. Het gaat immers om 52% van de kiezers. Haar kandidaat vicepresident is trouwens Mara Gabrilli van de PSDB.

Bron

Foto: Instagram

Source: https://brazilienieuws.wordpress.com/2022/09/09/simone-gaat-erop-vooruit/