Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Volharding

door Redactie



De Braziliaanse president gaf gisterenavond een nieuwe toespraak op de nationale radio en televisie. Voor het eerst verzachtte hij zijn toon, vroeg dat de twee andere machten zich samen met de uitvoerende macht, naast de gouverneurs en burgemeesters zouden verenigen in de verdediging van het leven. Het leek erop dat Bolsonaro zijn wapens had opgeborgen en het besluit had genomen om een gezamenlijk front te vormen in de strijd tegen het coronavirus. Die houding, uitvoerig becommentarieerd in de pers, blijkt slechts schijn. Vandaag plaatste hij een video op de sociale media waarin een arbeider uit een bevoorradingscentrum in Belo Horizonte (Minas Gerais) duidelijk maakt dat hij het eens is met de president die tegen de richtlijnen is van de gouverneurs tot een volledige isolatie.

De man herhaalt de strategie van Bolsonaro’s zonen die spreken over een sociale chaos, veroorzaakt door de opgelegde quarantaine in de grote steden. Het “gabinete do ódio” (het kabinet van de haat), actief op een van de verdiepingen van het presidentiële paleis, geleid door zoon Carlos Bolsonaro, verspreidt geruchten over “algemene vernielingen en mogelijke plunderingen” in de steden als gevolg van de quarantaine, en stelt de “massale wanhoop” in het vooruitzicht.

Om het bolsonaristisch recept te vervolledigen, zegt de man dat dit allemaal “de schuld is van de gouverneurs, omdat de president constant strijdt voor een verantwoorde (verticale) isolatie”, en betreurt dat “de gouverneurs enkel uit zijn op eigen promotie en politiek gewin, ten koste van het lijden van de bevolking”.

Bolsonaro schreef:

  • Het gaat niet om een meningsverschil tussen de President en ENKELE gouverneurs en ENKELE burgemeesters..
  • Het zijn realistische feiten die moeten getoond worden.
  • Na de vernielingen heeft het geen zin meer om schuldigen aan te wijzen.

Potten & pannen

São Paulo, Rio, Belo Horizonte, Recife, Salvador, Curitiba, Florianópolis, Goiânia, Maceió, Belém, Natal… overal was de pannenslag weer oorverdovend gisterenavond, inclusief de slogan “Fora Bolsonaro”, op hetzelfde moment dat de president zijn toespraak hield. Een goede verstaander…

Bron

Foto: Isac Nóbrega - PR

 

Bron: https://brazilienieuws.online/2020/04/01/volharding/