Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Voor het welzijn van Brazilië

door Redactie



President Bolsonaro presenteerde het regeringsplan voor zijn mandaat van 2023 tot 2026, mocht hij opnieuw verkozen worden. Het plan kreeg de naam “Pelo bem do Brasil” (voor het welzijn van Brazilië) en de inhoud verschilt erg van formaat en inhoud van het programma dat hij bij de verkiezingen van 2018 voorstelde, toen onder de naam “O Caminho da Prosperidade” (het pad van de welvaart). Dat plan trok toen de aandacht omwille van de vorm van de presentatie, type Powerpoint.

Het plan van de PL-kandidaat heeft 48 pagina’s en wordt voorgesteld als het “product van discussies, gesprekken, lezingen, debatten en miningen vanuit verschillende bronnen met ervaring in de omgang met openbare kwesties en met een visie op de toekomst die Brazilië in staat stelt om in toenemende kracht een een economsche macht te worden die de bevolking begunstigd”.

De ideologische aard van het voorstel is meteen merkbaar in het eerste item van de waardes en principes van het regeringsplan: “Vrijheid is even belangrijk als het eigen leven!”, een mantra dat Bolsonaro blijft herhalen in zijn toespraken. Het tweede item predikt “Waardigheid voor de minder begunstigden”. Wat die waardigheid op dit moment voorstelt, nog voor de verkiezingen, ziet u op onderstaande krantenkop, gisteren gepubliceerd door de krant “Extra” (O Globo).




In het centrum van Rio de Janeiro zoeken mensen naar etensresten in een vuilniswagen, weggegooid door een supermarkt, een scene die stilaan een routine werd.

Het document belicht ook de “sociale en vrijwillige solidariteit”, een stokpaardje van first lady Michelle Bolsonaro, en het regionale socio-economisch evenwicht.

Wie belangstelling heeft voor het regeringsplan van Bolsonaro, kan het lezen via deze link.

Bron

Foto's: Reproductie Extra/O Globo - PL Brasil

Source: https://brnieuws.com/2022/08/10/voor-het-welzijn-van-brazilie/