Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Vrouwvriendelijk

door Redactie



President Bolsonaro ging in op het persoonlijke leven van de Jovem Pan journaliste Amanda Klein en beschuldigde haar ervan om “leviano” te zijn (lichtvaardig, loszinnig, luchthartig, onbezonnen) nadat zij vragen stelde over de aankoop van onroerende goederen door hem en zijn familie. De discussie vondt plaats tijdens een live interview bij het (rechtse) kanaal Jovem Pan.

Klein citeerde de reportage van het portaal UOL die aantoonde dat Bolsonaro en zijn familie in het totaal 107 verschillende onroerende goederen aankocht waarvan minstens 51 volledig of deels in cash geld werden betaald. De vraag:

Amanda Klein: “Het is belangrijk om te benadrukken dat dit gebeurt in de context van de onderzoeken naar ‘rachadinha’ praktijken in de kabinetten van uw zonen, raadslid Carlos en senator Flávio. U wordt er ook van verdacht om spookmedewerkers te hebben gehad toen u nog federaal volksvertegenwoordiger was, in Brasília. Uw zoon Flávio onderhandelde over de aankoop van 20 onroerende goederen in de laatste 16 jaren, waarvan de laatste een villa van R$ 6 miljoen in Brasília. Uw ex-echtgenote Ana Cristina Siqueira Valle woont in een andere villa, geschat op R$ 3 miljoen, in een nobele wijk van Brasília, samen met uw jongste zoon Jair Renan. Zij wordt onderzocht omdat zij ervan verdacht wordt het goed te laten aankopen door een “laranja” (de term laranja – leterlijk sinaasappel – duidt in de volksmond de persoon aan die vrijwillig of onvrijwillig bemiddelt bij frauduleuze financiële transacties, waarbij hij zijn naam, documenten of bankrekening leent om de identiteit van de persoon die hem in dienst neemt te verbergen). Het is van groot belang dat u de herkomst van deze middelen verklaart president”

Bolsonaro: “Amanda, je bent gehuwd met iemand die op mij stemt. Ik weet niet hoe jullie thuis samenleven…”

Amanda Klein: “Mijn privé leven speelt hier geen rol”

Bolsonaro: “En waarom speelt mijn privé leven hier dan wel een rol?”

Amanda Klein: “Omdat u een publieke functie bekleedt, u bent de president van de republiek”

Bolsonaro: “Met all respect, maar het gaat hier om een lichtzinnige beschuldiging”

De president zei nadien nog in het interview dat hij de certificaten zal opvragen van de onroerende goederen van de echtgenoot van Amanda Klein om te zien of ze met cash geld betaald werden. Hij zei ook dat de journaliste hem het etiket van ‘corruptie’ wou opkleven: “Als de (krant) Folha dit onderzoek zonder kop of staart op mij duwt om me te benadelen, mij al vier jaar lang vervolgt, ga jij van Jovem Pan, hen dan ondersteunen?”

Klein is gehuwd met de zakenman Paulo Ribeiro de Barros (foto) en geeft toe dat het koppel van mening verschilt omtrent Bolsonaro, maar dat dit niet wil zeggen dat ze niet veel gemeen hebben.

UOL herinnert in het artikel over dit incident aan diverse andere aanvallen van Jair Bolsonaro tegen vrouwelijke journalisten, zoals tijdens het eerste debat tussen de presidentskandidaten bij TV Bandeirantes waar hij uitviel tegen journaliste Vera Magalhaes: “Ik denk dat jij mij meeneemt bij het slapengaan. Je hebt een zekere passie voor mij. Je zou niet mogen deelnemen aan een debat als dit, en leugenachtige beschuldigingen uiten aan mijn adres. Je bent een schaamte voor het journalisme”, zo sprak hij, zonder in te gaan op de gestelde vraag (over vaccinaties tegen covid-19).

Andere vrouwelijke journalisten die aangevallen of beledigd werden door de president: Patrícia Campos Mello (Folha de São Paulo), Miriam Leitão (O Globo) en journalisten van CNN Brasil en TV Vanguarda. Bij deze laatste gelegenheid (een vraag van een journaliste van dat kanaal) zei hij dat de pers bestond uit “canalhas” en riep haar toe dat ze haar mond moest houden.

Bron

Foto: Instagram

Source: https://brazilienieuws.wordpress.com/2022/09/06/vrouwvriendelijk/