Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Witzel wil intieme bezoeken afschaffen

door Redactie



Wilson Witzel, gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro, verdedigde het afschaffen van intieme bezoeken aan gevangenen, gisteren tijdens een nationale bijeenkomst van de directeurs van moordafdelingen. Hij wil eveneens de maximale straftermijn voor zware criminelen optrekken tot 50 jaren opsluiting. Het evenement waar de gouverneur aan deelnam kon rekenen op de aanwezigheid van gespecialiseerde ‘delegados’ uit het ganse land.



“De straf voor leden van misdadige organisaties mag niet beperkt blijven tot 35 jaren, moet opgetrokken worden tot 50 jaar. Het systeem waarin dergelijke misdadigers opgesloten worden, mag ook geen intieme bezoeken toelaten. Je verliest je vrijheid? Dan moet je ook je seksuele vrijheid verliezen. Waar zijn wij mee bezig? Je ontneemt de vrijheid van iemand maar staat toe dat hij intiem bezoek ontvangt. Wat is me dat? Verloren is verloren”, zo bevestigde Witzel.

De gouverneur zei ook dat er momenteel een tekort is van 300.000 plaatsen in het nationale strafsysteem en dat nieuwe plaatsen moeten geschapen worden om opstanden te voorkomen zoals recentelijk in de staten Ceará en Pará.

Hij kondigde alvast de bouw aan van 5 verticale gevangenissen in zijn staat: “Het is niet zo dat wij teveel mensen oppakken, integendeel, te weinig. Het ontbreekt aan plaatsen in onze gevangenissen. Hier in Rio de Janeiro zullen we 5 verticale gebouwen optrekken, met een capaciteit van 3.500 tot 5.000 plaatsen, inclusief afdelingen voor onderwijs en industrie”, zo zei hij.

Bron

Foto's: Tânia Rêgo - Agência Brasil / YouTube

Source: https://brazilienieuws.online/2019/09/19/witzel-wil-intieme-bezoeken-afschaffen/