Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Back to the roots: Lula's toewijding aan de Braziliaanse landbouw- en automobielsector.

door Redactie



Na de reizen en avonturen van Lula in diverse andere delen van de wereld, en in afwachting dat het nieuwe presidentiële vliegtuig klaar is, lijkt het erop dat hij zich wat meer bezighoudt met de problemen in zijn eigen land. Gisteren trok hij naar de landbouwbeurs Bahia Farm Show, in Luís Eduardo Magalhães - Bahia.

Het gaat om de de grootste technologische landbouwbeurs van de noordelijke en noordoostelijke regio, de derde grootste van Brazilië. Het was de eerste keer dat de president zich vertoonde in de agrotechnische sector, sinds het begin van zijn derde ambstermijn. De regering doet pogingen tot toenadering tot de sector die tot nog toe voornamelijk door zijn voorganger Jair Bolsonaro gesteund werd, een wederzijdse steun overigens.

In zijn toespraak zei Lula dat een rivaliteit tussen de industriële landbouw en de kleine producenten niet nodig is. De discussie dat beide sectoren moeten worden gescheiden, is volgens de president een verhaal "zonder kop of staart".

"Er mag geen rivaliteit bestaan tussen kleine telers en commodities op grote schaal. Brazilië heeft de landbouwers nodig, maar ook de industrie", zo zei Lula.

Eerder dit jaar liep het fout op de grootste Zuid-Amerikaanse landbouwbeurs Agrishow waar Landbouwminister Carlos Faváro zijn aanwezigheid cancelde nadat bleek dat ex-president Bolsonaro aanwezig zou zijn op de openingsdag. Lula omschreef de organisatie later als "fascisten", wat uiteraard niet in goede aarde viel.

Gedurende de ceromonie in Bahia kondigde de BNDES (Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Social) een nieuwe kredietlijn aan van R$ 7,6 miljard voor investeringen en duurzaamheid, en een verhoging van de opslagcapaciteit van producten. Samen met deze aankondiging loopt het bedrag, dat de ontwikkelingsbank reeds ter beschikking stelde van de sector in het eerste semester, in het totaal op tot R$ 11 miljard.

De financiële middelen zullen worden gebruikt voor het bouwen en uitbreiden van pakhuizen, irrigatiewerken, vorming en herstel van weilanden, opwekking en distributie van energie uit hernieuwbare bronnen en milieuregulatie van het onroerend goed.

Lula werd vergezeld door zijn echtgenote Janja; de gouverneur van Bahia, Jerônimo Rodrigues (PT); en de ministers Rui Costa (Stafchef), Paulo Teixeira (Agrarische Ontwikkeling), Carlos Fávaro (Landbouw), Luciana Santos (Wetenschap en Technologie), Renan Filho (Transport) en André de Paula (Visserij).



Later op de dag trok hij ook naar de "Polo Automitivo Stellantis" in Goiana - Pernambuco, waar Fiat en Jeep voertuigen produceren, Hij werd er enthousiast onthaald door de arbeiders (foto).

Foto's: Ricardo Stuckert/PR

Source: https://www.link2brazil.com/post/back-to-the-roots-lula-s-toewijding-aan-de-braziliaanse-landbouw-en-automobielsector