Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil De "Já eras tour" van Taylor Swift

door RedactieFlávio Dino is ongetwijfeld een van de meest opvallendste ministers (Justitie) van de regering Lula. Niet iedereen is het eens met zijn standpunten, zeker niet de oppositie die hem regelmatig op het matje roept in het Parlement. Vorige week liet hij zich opvallen door snel te reageren na de dood van een 23-jarige fan van de zangeres Taylor Swift, in Rio de Janeiro. Dino kondigde aan dat de federale regering de klachten over het gebrek aan drinkwater voor het publiek tijdens een muzikale show, zal onderzoeken. De reactie van de minister kan geïnterpreteerd worden als het vullen van de put waarin een kalf verdronk. Plots werd Wadih Damous, nationale secretaris van de consument, aangemaand om in te grijpen en om de klachten van de consumenten die aanwezig waren op de show, te verzamelen.

Ana Clara Benevides, het slachtoffer in kwestie, stond vooraan, viel bewusteloos en overleed later aan een hartstilstand. Volgens de brandweer bedroeg de thermische sensatie 60 graden Celsius op de concertlocatie. Het korps dat aanwezig was tijdens de show, bevestigde dat vele tientallen mensen overgaven en flauwvielen als gevolg van de hitte. Meer dan 1.000 mensen werden behandeld in het stadion voor uitdroging en zonnesteek, naast brandwonden op het lichaam.

Op hetzelfde moment dat Taylor Swift het podium betrad in het stadion Nilton Santos, op zondagavond, voor haar tweede optreden - opgeschoven van zaterdag naar zondag - stond de familie van de overleden fan te wenen aan de ingang van het IML (Instituto Médico Legal), op 30 km afstand van de luidruchtige schow.

Een dergelijke tragedie bleek nodig vooraleer de autoriteiten maatregelen namen tegen de onmenselijke manier waarop de organisatoren van het evenement niet toelieten dat bezoekers toegang kregen tot het concert met drinkwater in petflesjes. De media maakte al dagenlang melding van de ongewoon krachtige hittegolf, en dat de thermometers in Rio de Janeiro ongeziene records zouden breken. Vooraf was bekend dat de temperatuur op zaterdag 42 graden zou bereiken.

Naast het gebrek aan gratis drinkwater in een scenario van extreme hitte, werden er metalen platen gelegd om het grasveld van het stadion te beschermen. Resultaat: een immens grote microgolf oven waarin Taylor Swift haar show kon opvoeren en de 60.000 aanwezige fans gebakken werden. Zelfs de zangeres had erg veel moeite met de hitte.

De organisatoren, A Time For Fun, gekend als T4F, zowel als de autoriteiten en het management van de zangeres, wisten op voorhand van de extreme hitte, maar namen de beslissing om het 2de optreden op te schuiven naar zondag, nadat het stadion reeds gevuld was met afwachtende fans. Het gejouw na de aankondiging was dan ook even luid als de show van de dag voordien. Of dat allemaal nog niet volstond, werden fans buiten het stadion massaal overvallen door bandieten en verloren hun persoonlijke bezittingen, smartphones, portefuilles en dergelijke, zich afvragend waar de politie was op dat moment.

Een andere fan van 24 jaar werd overvallen op het strand in Copacabana en doodgestoken met een mes. Vier voertuigen van het gevolg van de beroemde artieste werden in beslag genomen door de politie omdat ze hun nummerplaten bedekten om niet herkend te worden, een zware inbreuk tegen de verkeersregels.

De toernee "The Eras Tour" van Taylor Swift kreeg in Brazilië alvast de bijnaam "Já eras tour", neerkomend op een grote flop. Rio de Janeiro krijgt weer een nieuwe deuk in zijn reputatie. De "cidade maravilhosa" is tegelijk ook een "cidade catastrófica".

Terra - UOL - Veja

Foto's: Wikimedia Commons - Ronald Woan/Gabriel Heusi

Bron: https://www.link2brazil.com/post/de-j%C3%A1-eras-tour-van-taylor-swift