Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil De plannen van een sluipschutter

door Progresso



Minister van Justitie Flávio Dino (foto), bevestigde dat de federale politie berichten identificeerde van de man (George Washington de Oliveira Sousa) die opgepakt werd op Kerstavond van 2022, wegens het plannen van een bomaanslag in de luchthaven van Brasília. Uit die berichten blijkt dat er voorbereidingen werden getroffen om van de verkozen president Lula een doelwit te maken voor een sluipschutter, op 1 januari, de dag van zijn inauguratie.

"Deze burger die op 24 december werd gearresteerd, was aan het oefenen en kreeg instructies over het gebruik van een langeafstandsgeweer", zei Flávio Dino in een interview met de krant Estadão. "Er waren voorbereidende handelingen voor de uitvoering van een aanslag, met name een schot zou op Lula's inauguratiedag", voegde de minister eraan toe.

“Hij was informatie aan het inwinnen. Er werd een dialoog van hem gevonden waarin hij informatie zoekt over wat het beste geweer is, wat het beste mikt op zoveel meters afstand”, aldus Dino.

George Washington vermeldt Lula's naam niet in deze berichten. 'Maar dagen ervoor maakt hij het wel duidelijk, want er wordt gevraagd: “Welk geweer is het meest geschikt voor zo’n afstand?”. “En dit vizier?”. Dan zegt de instructeur: “Nee, dit vizier is beter”, zo verklaarde de minister.



In de eerste getuigenis die Washington aflegde, zei hij afkomstig te zijn uit de staat Pará, en dat hij zich in de hoofdstad bevond sinds de tweede kiesronde op zondag 30 oktober, in het bezit van een groot arsenaal aan wapens (foto), in beslag genomen door de federale politie. Hij was een van de deelnemers van de groep bolsonaristische manifestanten voor het hoofdkwartier van de strijdkrachten die er protesteerden tegen de overwinning van Luíz Inácio Lula da Silva.

Het was zijn intentie, zo verklaarde hij, om “deel te nemen aan de manifestaties” en te wachten op de acties van de strijdkrachten om de wapens op te nemen en om het communisme omver te werpen.

“Een maand ging voorbij en er gebeurde niets. Het was toen dat ik een plan bedacht, samen met de andere manifestanten voor het hoofdkwartier van het leger om hun acties uit te lokken die het afkondigen van de staat tot beleg tot gevolg zouden hebben, om te voorkomen dat er een communistisch regime geïnstalleerd wordt in Brazilië”, zo verklaarde hij.

De plannen, volgens hem, werden op 22 en 23 december besproken en hielden onder meer de ontploffing in van een bom in de luchthaven van Brasília, om vervolgens aan te kondigen dat er nog twee bommen zouden exploderen in de vertrekhal.

Het ziet er naar uit dat Lula wel degelijk ontsnapte aan een aanslag op zijn leven.

Foto's: Reproductie PCDF - José Cruz/Agência Brasil

Bron: https://www.link2brazil.com/post/de-plannen-van-een-sluipschutter