Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Dirceu: 4 jaren Lula is te weinig

door Redactie



Ex-minister José Dirceu verdedigde tijdens een interview met Rede TV, een nationaal plan voor ontwikkeling, uit te voeren door drie opeenvolgende regeringen, almede de kandidatuur van Lula voor herverkiezing in 2026.

"Ik denk aan 12 jaren, drie regeringen, voor een nationaal ontwikkelingsplan, omdat Brazilië in 10 jaar een vooruitgang van 100 jaar moet boeken op het vlak van wetenschap, technologie en opvoeding", aldus de voormalige sterke man in de eerste ambtstermijn van Lula (2003-2006) die zijn ambt (stafchef) moest opgeven in 2005 na een beschuldiging van betrokkenheid in het mensalão schandaal.

"Ik zeg dit niet vanuit het patriotisme van de partij, denkend aan een PT-regering. Ik denk aan een regering die het voortouw kan nemen in een project voor het land, want wat Brazilië nodig heeft zijn structurele hervormingen en een politiek op lange termijn", zo zei hij.

Volgens Dirceu zijn "vier jaren te weinig", en heeft Lula de capaciteit om de volgende verkiezingen te leiden om "een komaf te maken met het fascisme en om een nationaal ontwikkelingsplan uit te voeren": "Ik zie vandaag geen andere naam, geen andere leider die zich kandidaat kan stellen", zo bevestigde hij.

Tijdens de kiescampagne zei Lula dat hij niet opnieuw kandidaat zal zijn in 2026, maar nadat hij opnieuw president werd, sloot hij die mogelijkheid niet uit "indien de situatie dan delicaat zou zijn, en mits hij in goede gezondheid verkeert".

Hij verdedigde ook een nationaal akkoord tussen de regering Lula, de zakenwereld en het parlement om maatregelen toe te passen die de ontwikkeling van Brazilië mogelijk maken: "Als we dat niet doen, blijven we aanslepen en zullen we opportuniteiten verliezen op mondiaal vlak".

José Dirceu is niet de enige die straffe uitspraken doet in het voordeel van Lula en het linkse bewind, ook al ontkent hij dat hij hierbij denkt aan de arbeiderspartij. Lula en de PT zijn immers onafscheidelijk.



Ook 'deputado' André Janones (foto), een duivel in het virtuele wijwater van het internet, aarzelt niet om drastisch op te treden. Hij deed dat al tijdens de kiescampagne vorig jaar, en werd daarom door de PT beschouwd als een driftkop maar wel iemand die extra stemmen voor Lula wist los te weken.

Deze week kondigde hij aan dat hij werkt aan een wetsvoorstel dat het bolsonarisme in Brazilië opneemt in de strafwetten. Volgens de federale afgevaardigde is deze ideologie onaanvaardbaar in een democratie.

"Een ideologie die de haat en het vooroordeel stimuleert, idolen makend van beulen, kan niet aanvaard worden in een democratie! Indien niemand de MOED heeft om de confrontatie aan te gaan met dit thema, ik heb die wel en zal er bovenop gaan", aldus Janones.

De verklaring van de volksvertegenwoordiger kwam er nadat hij eerder zei dat de man die vier kinderen vermoordde in Blumenau - Santa Catarina, geïnspireerd werd door Bolsonaro: "Het bolsonarisme moet gecriminaliseerd worden, net als het nazisme!".

De link van de tragedie in Blumenau en Bolsonaro veroorzaakte veel verontwaardiging bij de geallieerden van de ex-president, die Janones aanvielen op de sociale media.

Afgevaardigde Carlos Jordy (PL) verklaarde dat hij een actie zal opstarten om Janones te ontzetten uit zijn mandaat: "Je moet een heel slecht personage zijn om politiek te spelen bovenop een van de meest barbaarse tragedies die het land ooit heeft gezien, liegen en feiten verzinnen om de moordenaar te associëren met iemand zonder enig bewijs".

Folha de São Paulo - Estado de Minas

Foto: Marcelo Camargo - Tomaz Silva/Agência Brasil

Source: https://www.link2brazil.com/post/dirceu-4-jaren-lula-is-te-weinig