Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Progresso, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Goedkoop vliegen

door Redactie



Gepensioneerden en ambtenaren zullen de eerste begunstigden zijn van het nieuwe programma "Voa Brasil" dat vanaf augustus vliegreizen zal aanbieden voor R$ 200 (€ 37). Dit werd bevestigd door minister van Havens en Luchthavens Márcio França.

Het doel van het programma is om mensen te begunstigen die niet vlogen in de afgelopen 12 maanden. Elk segment van de reis wordt bepaald op R$ 200, met een beperking van vier etappes per persoon. Het programma wordt in verschillende fasen uitgevoerd zodat de luchthavens zich kunnen aanpassen aan het nieuwe volume van het aantal reizigers. Eenmaal volledig operationeel, is de enige vereiste om te kunnen genieten van dit speciale tarief, dat de gebruiker dit maar één keer per 12 maanden kan doen.

Volgens de prognose zullen er 1,5 miljoen tickets per maand worden aangeboden, zodra Voa Brasil alle mensen gaat opvangen die voldoen aan de vereisten om te kunnen genieten van het aanbod.



Minister Márcio França (foto): "De initiële capaciteit is 1,5 miljoen reizen per maand. Maar we beginnen gradueel. Het programma is niet gebaseerd op publieke financiering. We maken enkel maar gebruik van lege zitplaatsen van de luchtvaartmaatschappijen."

De minister bevestigde ook in een interview met de krant Folha dat de regering onderhandelt met de luchthavens om een cashback-systeem voor de luchthavenbelasting in het leven te roepen, met als doel om de deelnemers aan het programma te stimuleren. Vergoedingen zoals landings- en aansluitingskosten worden niet opgenomen in deze modaliteit waarbij het betaalde bedrag wordt vergoed door credits.

"Hoewel we de luchthavens niet kunnen dwingen om dit soort gunsten toe te staan aan de reizigers, moet ik benadrukken dat het geld van deze belasting vandaag niet eens naar de luchthavens gaat", zo zei de minister.

De drie voornaamste luchtvaartmaatschappijen - Latam, Gol en Azul - gingen reeds akkoord om deel te nemen aan het regeringsprogramma om kortingen toe te staan, aldus França.

"Het is mogelijk dat er een grote vraag komt naar reizen, wat zal toelaten dat vliegtuigen kunnen vertrekken met een volledige bezetting. Hierdoor kunnen er meer vluchten worden aangeboden en die vul je in met regionale luchthavens", zo vindt de minister.

Het ligt in de bedoeling om deze goedkopere tickets aan te bieden buiten het hoogseizoen, in twee periodes: van februari tot juni, en van augustus tot november. Volgens Anac (Agência Nacional de Aviação Civil) bedraagt de gemiddelde bezetting in die periodes 79%, dat wil zeggen dat 21% van de zetels onbezet blijven.

Jornal do Brasil

Foto's: Wilson Dias - Fabio Rodrigues-Pozzebom/Agência Brasil

Source: https://www.link2brazil.com/post/goedkoop-vliegen