Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Herinvoering van verplichte vakbondsbijdrage op komst?

door Redactie



Verscheidene ministers van het hooggerechtshof STF zijn van plan om de verplichte bijdrage van werknemers en werkgevers aan vakbonden terug in te voeren, met als specifiek doel om de kosten van collectieve onderhandelingen te dekken. De verplichting zou gelden, zowel voor leden als voor niet-leden, zo schrijft professor José Pastore in de krant Estadão.

De vakbondsbijdrage werd in Brazilië ingevoerd in 1940, maar afgeschaft in 2017 na een hervorming van de arbeidswetten. De bijdrage vereiste een voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van werknemers die geïnteresseerd waren om te betalen voor de diensten die door de vakbonden werden aangeboden. Deze heffing vertegenwoordigde minstens 80% van de inkomstenbron van de vakbonden en het verlies ervan leidde tot een gat in de fondsen van deze organisaties. Op 29 juni 2018 verklaarde het voltallige hof van het STF dat de afschaffing niet inging tegen de grondwet. Blijkbaar willen enkele ministers hier nu op terugkomen.

Het geld dat uit op deze manier werd geïnd, overeenkomend met één dagloon voor elke werknemer, werd als volgt verdeeld: 60% voor vakbonden, 15% voor federaties, 5% voor confederaties en 20% voor de "Conta Especial Emprego e Salário (CEES), beheerd door het Ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid (MTE).

In de meeste democratische landen bestaan er mechanismes om activiteiten in verband met collectieve arbeidsonderhandelingen mogelijk te maken. Hierbij is het concept van representativiteit cruciaal. Het gaat hier om de legimiteit en aanvaarding van vakbonden door hen die zij vertegenwoordigen. De bonden hebben een vakbondspersoonlijkheid, en het zijn enkel degenen die representatief zijn die onderhandelen, wat op zijn beurt weer afgemeten wordt aan de hand van objectieve criteria. Indien de leden het vertrouwen verliezen van de vakbond, kunnen ze lid worden van een andere, of zelf eentje oprichten, een systeem van vakbondsvrijheid en pluraliteit.

In Brazilië is er geen sprake van representativiteit. Gebaseerd op artikel 8 van de grondwet van 1988, zijn vakbonden georganiseerd volgens categorie en territoriaal. Er bestaat maar 1 vakbond per categorie en basis. Desondanks zijn er weinig syndicaten die collectieve onderhandelingen voeren.

Het pluraliteitssysteem van vakbonden is competitief, en daarom doen vakbonden hun best om efficiënt en representatief te zijn. In een vakbondseenheid zoals in Brazilië, gaat het om een monopolistisch systeem, levenslang gegarandeerd. Ontevreden leden kunnen nergens anders terecht.

Naast dit monopolie genieten de Braziliaanse vakbonden van een onoverkomelijke bescherming. De grondwet van 1988 verhindert dat de overheid tussenbeide komt en zich moeit, met als gevolg dat zij in alle vrijheid kunnen vergaderen en een bedrag te bepalen van de bijdrage die zij wensen. Er bestaat geen concurrentie tussen vakbonden.

De financiering is dus louter afhankelijk van hun interne organisatie. De herinvoering van de verplichte bijdrage zonder regels en wetten kan enkel maar meer verwarring brengen. Een debat over dit alles in het Parlement zou zeker geen overbodige luxe zijn.

Estadão

Foto: Rovena Rosa/Agência Brasil

Source: https://www.link2brazil.com/post/herinvoering-van-verplichte-vakbondsbijdrage-op-komst