Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Met de ogen op de wereld gericht

door Redactie



Het zal voor iedereen - zeker voor de Brazilianen - inmiddels duidelijk zijn dat de president, verkozen voor de derde keer, wat meer bezorgd is voor de internationale problemen dan voor de noden van zijn eigen land. De cijfers liegen er niet om. Journalist Ricardo Noblat zocht het even uit.

Dertig internationale ontmoetingen in 5 maanden komen ongeveer overeen met het totale aantal (31) van zijn voorganger in zijn ganse ambtstermijn van vier jaar. Daarbij moet gezegd worden dat Bolsonaro zichzelf isoleerde en de belangstelling van andere staatsleiders niet opwekte.

De kapitein, verkozen als anti-politicus, had in de eerste vijf maanden van zijn ambtstermijn 83 ontmoetingen met parlementariërs van 17 verschillende politieke partijen. Zijn voorganger Michel Temer had er 39 in dezelfde periode. Lula enkel overtrof Dilma Rousseff: zij had 4 ontmoetingen.

De reputatie van de huidige president, tenminste in het verleden, was er eentje van een "politiek beest". Wat gebeurde er dan? Toen iemand hem die vraag stelde in het begin van deze maand, luidde het antwoord: "Ik probeer me wat afzijdig te houden van de Kamer, omdat praten met 1 volksvertegenwoordiger al moeilijk is, stel je maar eens voor met 513 afgevaardigden".

Lula is een spreker, al gans zijn leven. Hij houdt ervan om te praten en dat men naar hem luistert. Andersom is al iets moeilijker. Tijdens de 580 dagen dat hij in de cel zat in Curitiba, vormde het gebrek aan toehoorders zijn grootste gemis. Op de momenten dat hij geen bezoekers ontving, praatte hij met de bewakers.

Wie vandaag gesprekken voert in Kamer en Senaat zijn respectievelijk Alexandre Padilha, minister van Institutionele Relaties, en senator Jaques Wagner, beiden lid van de arbeiderspartij. Dinsdag 30 mei heeft Lula weer internationale ontmoetingen, met de presidenten van 11 Zuid-Amerikaanse landen. Een verbetering van de verhouding met de parlementariërs zit er nog niet meteen in.

Metrópoles

Foto's: Ricardo Stuckert/PR - Bruno Spada/Câmara dos Deputados

Source: https://www.link2brazil.com/post/met-de-ogen-op-de-wereld-gericht