Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Opgezwollen ambtenarenapparaat

door Progresso



De nieuwe regering beschikt over een totaal van 28.100 ambtenaren, functies met een commissie of bonussen, verspreid over 37 ministeries en in het regeringsgebouw Palácio do Planalto. De maandelijkse kost loopt op tot minstens R$ 33,7 miljoen. Niet opgenomen in de rekening: de commissies, uitbetaald in staatsbedrijven, gemeenten, stichtingen en agentschappen.

CNN Brasil berekende dit alles, gebaseerd op de uitgevaardigde decreten van 1 januari over de reglementaire structuur van de 37 ministeries van de nieuwe regering, naast het presidentiële kabinet en dat van de vicepresident.

Dat wil zeggen dat het werkelijke aantal hoger kan zijn, aangezien de berekening geen posities insluit op het eerste en tweede niveau, naast bepaalde uitgaven in staatsbedrijven, stichtingen en regelgevende instanties.

Het ministerie van Financiën heeft het grootste aantal ambtenaren of mensen die op commissie werken, met name 4.498. De meesten daarvan betreffen ambtenaren die een leidende positie bekleden en hiervoor R$ 120 tot R$ 600 extra uitbetaald krijgen.

Het ministerie van Justitie en Openbare Veiligheid staat op de tweede plaats met 3.808 functies of bonussen.

De volgende is Gezondheid, met 1.939. Ondanks dit verschil van bijna 2.000 mensen tussen de twee folders, zijn de maandlasten nagenoeg gelijk. Beide ministeries geven maandelijks zo’n 2,3 miljoen BRL uit aan commissies.

In deze sequentie volgen de ministeries van Beheer en Vernieuwing, Publieke Diensten, Landsverdediging, Landbouw en Visserij, Arbeid en Werkgelegenheid en de AGU (Advocacia-Geral da União).

Over het algemeen worden al deze functies in opdracht vrij ingevuld. Iedereen die voldoet aan de minimumcriteria die de overheid stelt, kan ze bezetten.

De functies en bonussen worden echter, omdat ze van lagere waarde zijn, meestal toegekend aan ambtenaren in loondienst uit de portefeuille zelf of overgedragen van andere organen.

U vindt het volledige verhaal op deze pagina, inclusief een tabel van de verschillende ministeries.

Foto: Agência Brasil

#BRNieuws #CNNBrasil #PaláciodoPlanalto

Bron: https://www.link2brazil.com/post/opgezwollen-ambtenarenapparaat