Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Shine on you crazy diamond

door Redactie



De Braziliaanse media puilen uit van berichten en commentaren over een affaire met diamanten waarin ex-president Jair Bolsonaro en echtgenote Michelle de hoofdrol spelen. De zaak werd aan het licht gebracht door de krant Estadão. Waar het over gaat:

De regering Bolsonaro probeerde op een illegale manier diamanten het land binnen te smokkelen waarvan de waarde op R$ 16,5 miljoen geschat wordt. Wat weet men hierover tot zover?

In oktober 2021 nam de fiscus in de luchthaven van Guarulhos (SP) een stel juwelen in beslag die, verondersteld, door Saoedi-Arabië naar de toenmalige first lady Michelle Bolsonaro zouden gestuurd zijn.

De juwelen in kwestie, een halsketting, ring, uurwerk en een paar oorbellen met diamanten bevonden zich in een rugzak van een raadgever van toenmalig minister van Mijnen en Energie, Bento Albuquerque. Het gezelschap van de minister keerde toen terug van een reis naar het midden oosten.

Leden van de regering Bolsonaro deden diverse pogingen om de in beslag genomen juwelen te recupereren, en er werd een officieel verzoek gedaan om ze naar de ambassade van Saoedi-Arabië te sturen als een diplomatische levering.

De ex-president zegt dat de juwelen bedoeld waren voor het officiële patrimonium van de presidentschap, en ontkent illegaliteit.

Michelle Bolsonaro reageerde op een ironische manier via de sociale media: "Dit was allemaal voor mij bestemd en ik wist daar niets van? Mijn God, jullie gaan wel erg ver nietwaar?".

De juwelen zaten in een doos met daarop het beeld van een paard. Via de sociale media verschenen foto's van de overhandiging aan de minister en van het paard zoals het in Brazilië aankwam, met drie gebroken poten.



CNN Brasil kreeg inzicht in een officiële mededeling van Bolsonaro in handen, gedateerd op 6 oktober 2021, waarin hij prins Mohammed bin Salman Al Saud van Saoedi-Arabië bedankt voor de uitnodiging voor het evenement "Groen Initiatief van het Midden Oosten", en laat weten dat hij verhinderd is om op de uitnodiging in te gaan. In plaats suggeert hij om minister Bento Albuquerque te sturen, om hem te representeren.

Na het evenement ontvangt Albuquerque geschenken van de regering van Saoedi-Arabië. Hij en zijn ploeg reizen terug naar Brazilië in een commerciële vlucht. Bij de aankomst in Guarulhos wordt de bagage van een van de raadgevers, Marcos André dos Santos Soeiro, gecontroleerd waarbij de juwelen ontdekt en in beslag genomen worden omdat de waarde hoger is dan US$ 1.000, wat wettelijk verboden is.

De fiscus eist dat eender welk goed dat Brazilië binnenkomt waarvan de waarde hoger is dan die limiet, aangegeven wordt, waarbij er een import taks geheven wordt op het bedrag dat de limiet overschrijdt.

De chef van Unafisco (een associatie van controleurs van de belastingen) zei in een interview met CNN dat een voorlopig onderzoek uitwees dat de juewelen bedoeld waren voor Michelle Bolsonaro, niet voor de regering.

,CNN Brasil

Foto's: Twitter

Source: https://www.link2brazil.com/post/shine-on-you-crazy-diamond