Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Link2Brazil Vloeiend Engels spreken in 45 dagen

door Redactie



Federale rechter Diana Wanderlei annuleerde gisteren de benoeming van Jorge Viana (PT) aan het hoofd van Apex Brasil (Agência de Promoção de Exportações do Brasil). In het besluit, gespreid over 20 pagina's, wordt het motief omschreven als het niet voldoen aan de minimum eisen, juridisch vastgelegd in de voorwaarden van het ambt.

De magistraat nam het besluit op basis van een verzoek, vorige maand ingediend door senator Flávio Bolsonaro. Viana (foto boven, naast Lula) werd benoemd voor de internationale agenda van het land zonder dat hij de Engelse taal machtig is, een basis eis om de functie te mogen bekleden. Viana ging zover om de statuten van Apex-Brasil te wijzigen in zijn voordeel en liet de eis verwijderen, dit om te kunnen aanblijven als hoofd van dit agentschap, met een salaris van R$ 65.000 per maand. De rechter verklaarde die statutenwijziging eveneens ongeldig.

Ondanks het oordeel gaf de rechter de kans aan Viana om de Engelse taal aan te leren en vloeiend te beheersen binnen een termijn van 45 dagen: "De heer Viana wordt uitgenodigd om video's rechtstreeks in te dienen bij deze rechter, of opnames van toespraken of vergaderingen van Apex-brasil die aantonen dat hij de taal in kwestie beheerst".

Het AGU (Advocacia-Geral da União) - het instituut dat de regering vertegenwoordigd op gerechtelijk vlak - diende alvast een beroep in tegen de beslissing.

Raadgevers van Jorge Viana geven toe dat hij de Engelse taal niet beheerst: "Hij spreekt Engels, maar niet genoeg om een redevoering te houden". Diezelfde raadgevers zeggen evenwel dat zijn benoeming "het agentschap verbetert" omwille van zijn "vermogen tot dialoog" (zolang die niet in het Engels gevoerd wordt).

Uiteindelijk is het de president van de republiek die moet oordelen of een genomineerde voldoet aan de vereisten van een functie. In dit geval gaat het om een lid van dezelfde partij.

Veja - CNN Brasil

Foto: Twitter

Source: https://www.link2brazil.com/post/vloeiend-engels-spreken-in-45-dagen