Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië 10 smartphone apps voor je reis naar Brazilië

door Mijn Brazilië

Smartphone in Brazilië

Een smartphone is wat ons betreft onmisbaar als je naar Brazilië op vakantie gaat. Tuurlijk, vroeger kon je zonder smartphone ook uitstekend rondreizen in Brazilië, maar wij zouden hem niet graag missen. We gaan je zo snel vertellen welke apps wij gebruiken tijdens onze reizen in Brazilië.

Echter willen we wel even aangeven dat er in Brazilië heel veel mensen zijn die geen smartphone hebben, maar er wel graag eentje willen. Laat je niet verrassen en denk er over na. Op sommige plekken is het gewoon niet handig om met een smartphone is het zicht rond te lopen. Voordat je het weet ben je hem kwijt.

Gelukkig zijn er ook zat plekken waar het wel kan. Laat je er niet door afschrikken, maar probeer er vooral om te denken en dan komt het allemaal goed. Bekijk onze tips voor een veilige vakantie in Brazilië voor meer informatie.

1: Skyscanner

Skyscanner gebruiken wij voornamelijk om onze vluchten te vinden en te oriënteren op mogelijkheden. Welke vluchten zijn handig, snel en wat zijn de prijzen. Het is vooral erg fijn dat je snel een duidelijk overzicht hebt welke vluchten er zijn en wat ze kosten. Vooral ook de mogelijkheid om prijzen te zien per dag, want dat scheelt soms echt! Als je een flexibele reiziger bent dan kun je op die manier vaak veel geld besparen. Lees het bericht goedkope vliegtickets naar Brazilië voor meer tips!



2: Tripadvisor

Tripadvisor is op meerdere vlakken ideaal. Je kunt via Tripadvisor niet alleen controleren of een hotel goed aangeschreven staat, maar ook vindt je er beoordelingen en ideeën van andere activiteiten op de desbetreffende bestemming. Dankzij een app als Tripadvisor is de kans op teleurstellingen een stuk minder. Wij hebben op verschillende bestemmingen in Brazilië gebruikt gemaakt van deze app en zijn we in restaurants, hotels en andere gelegenheden geweest waar we anders nooit vanaf hadden geweten.

3: Booking

Booking gebruiken wij vaak om hotels te boeken en dat bevalt ons goed. Alhoewel het soms ook wel loont om via andere sites te boeken. Booking is niet altijd de goedkoopste aanbieder hebben we wel ondervonden, maar omdat we miles sparen en ook extra korting krijgen via kortingcodes van anderen boeken we vaak toch wel weer bij booking. Verder is het ook wel handig dat je al je reserveringen in één overzicht hebt.

4: Currency

De currency app kan ook niet ontbreken op je smartphone als je naar Brazilië op vakantie gaat. Altijd de meest actuele wisselkoersen direct op je scherm. Je moet natuurlijk in Brazilië betalen met Braziliaanse reals en dan is het wel fijn om te weten welke wisselkoersen er op dat moment gehanteerd worden. Verder is het ook handig als je iets wilt kopen in Brazilië en je snel wilt weten wat het kost in euro's.



5: Uber

De Uber app is ook een geweldige app tijdens je Brazilië vakantie. Reizen met Uber bevalt ons altijd uitstekend en het is meestal nog goedkoper ook dan het reizen met een taxi. Lees ons berichten over het reizen met Uber in Brazilië en reizen met een taxi in Brazilië voor meer informatie.

6: Google translate

Je zult in Brazilië erachter komen dat er veel mensen eigenlijk alleen maar Portugees spreken en verstaan. In de hotels en toeristengebieden wordt er nog redelijk Engels gesproken, maar dan houdt het wel op. De Google Translate app is dan een super handige oplossing en mocht je onderweg geen internet hebben dan kun je een offline taalpakket downloaden.

Verder biedt de Google translate app ook handige oplossingen zoals het maken van foto's van teksten en kun je de app de vertaalde tekst laten afspelen. Je kunt dan bijvoorbeeld je zin in het Nederlands inspreken en de app speelt de tekst dan af in het Portugees. Handig toch!

7: Google maps

Nog een handige app van Google! Google maps is ideaal om te gebruiken als je bijvoorbeeld een auto hebt gehuurd. Voordat je begint te rijden download je de offline kaarten van de route die je wilt gaan rijden. Als je dan onderweg geen internetverbinding hebt dan blijft Google maps je gewoon de weg wijzen. Je kunt natuurlijk ook een navigatie huren bij de auto, maar die kaarten zijn niet altijd up-to-date en het kost nog geld ook. Meer informatie over het gebruik van Google maps en het huren van een auto in Brazilië lees je in het bericht auto huren in Brazilië!



8: Hostelworld

Hostelworld is een fijne app om te gebruiken als je van plan bent om te overnachten in hostels. Hostels zijn een stuk goedkoper dan de meeste hotels. Vooral in de toeristengebieden kunnen hotels best duur zijn en dan is een hostel een goed alternatief. Kijk vooral ook naar de beoordelingen van andere bezoekers, want de kwaliteit van de hostels variëren behoorlijk. Wij adviseren bij het zoeken van een hostel wel om een hostel te nemen waar je de mogelijkheden hebt om spullen achter een slot te plaatsen.

9: Western Union

Wij gebruiken Western Union niet vaak tijdens de vakantie, maar soms is het gewoon handig om wat meer contant geld bij je te hebben. In een land als Brazilië moet je daar wel mee oppassen, maar ook daar vindt je wel een weg in. Wij nemen vaak daggeld mee en de rest blijft veilig in de kluis.

Bij het pinnen in Brazilië kunnen we vaak niet het bedrag pinnen wat we willen. Vaak is er een limiet van toepassing en dan moet je twee of drie keer pinnen. Daar komen dan de transactiekosten nog overheen en dat kan een dure bedoeling worden. Als wij wat meer contant geld willen hebben maken we geld naar onszelf over via Western Union en halen dit dan direct op bij een kantoor. In de wat grotere winkelcentra is er altijd wel eentje te vinden. De overschrijving is vaak binnen enkele minuten al beschikbaar.

10: Reisapp Buitenlandse zaken

Gelukkig zijn we het nog nooit nodig geweest, maar de reisapp van Buitenlandse zaken kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld contactgegevens nodig bent van de ambassade of consulaat. Je bent bijvoorbeeld hulp nodig omdat je een paspoort kwijt bent of je wilt bijvoorbeeld het laatste reisadvies bekijken. De app is ook offline te gebruiken, maar dan heb je niet de meest actuele informatie. Mocht dit nodig zijn dan kun je de app elke dag in het hotel of bij een andere wifi punt updaten.



Het bericht 10 smartphone apps voor je reis naar Brazilië verscheen eerst op Brazilië.

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/10-smartphone-apps-voor-je-reis-naar-brazilie/