Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Reizen

Mijn Brazilië Barra Grande wordt ook wel het kitesurf paradijs genoemd!

door Redactie

Waar ligt Barra Grande?

Barra Grande ligt in het noorden van Brazilië in de Braziliaanse deelstaat Piauí. Barra Grande is goed met de auto te bereiken vanaf bijvoorbeeld Fortaleza en São Luís. Je kunt een bezoek aan Barra Grande goed combineren met een bezoek aan Jericoacoara en Parnaíba. Barra Grande is niet heel groot en wij vinden het een groot voordeel dat er niet heel veel toeristen zijn. Wij troffen vooral veel Brazilianen die gek zijn op kitesurfen.

Barra Grande is een kitesurf paradijs

Wij hebben met verschillende Brazilianen gesproken en zij waren van mening dat Barra Grande een kitesurf paradijs is. Niet alleen vanwege de ideale wind en allerlei kitesurf scholen die er waren, maar vooral ook dat er genoeg ruimte is. Kitesurfen kun je natuurlijk overal als er een beetje wind is, maar aan het strand van Barra Grande heb je weinig mensen aan het strand liggen en dat betekend dus ook weinig mensen die even de zee in gaan om lekker te zwemmen. Nou is het natuurlijk ook niet heel fijn om aan het strand te liggen als er een sterke wind staat. Barra Grande is namelijk ook een plek waar het ontzettend warm kan zijn. De combinatie van veel zand, veel droogte en een strakke wind is niet ideaal als je lekker aan het strand wil liggen bakken!

Barra Grande alleen voor kitesurfers?

Na het bovenstaande gelezen te hebben zou je bijna denken dat Barra Grande alleen maar leuk is voor mensen die kitesurfen. Wij vonden van niet! Je kunt namelijk rustig aan het strand zitten bij één van de vele strandtenten. Lekker in de schaduw onder een grote parasol en daarbij een windscherm is ook heerlijk. De Brazilianen zijn ontzettend behulpzaam en zullen altijd hun best doen om het naar je zin te maken.

Mocht je nu niet aan het strand willen zitten dan kun je een heerlijke wandelingen maken door Barra Grande. Je kunt lange wandelingen maken langs het strand of bijvoorbeeld in het dorpje zelf.

Bijna het hele dorpje bestaat uit zandwegen en kiezels waar je nog redelijk op kunt autorijden. Op sommige plekken kun je beter niet rijden, maar dat wordt door middel van borden keurig aangegeven.

Bewoners van Barra Grande

De bewoners van Barra Grande verdienen hun geld voornamelijk dankzij de kitesurfers die Barra Grande bezoeken. Veel mensen werken voor een pousada, strandtent of andere horecagelegenheid. Er zijn ook mensen die hun geld verdienen met visserij. Vandaar dat je langs de kust vaak vissersboten ziet liggen.


Eten en drinken in Barra Grande

Als je verblijft in het plaatsje Barra Grande dan zul je merken dat je overdag vaak langs de kust te vinden bent. Tegen het einde van de middag en het begin van de avond gaat iedereen een straatje weg van het strand. Achter het strand ligt namelijk een hele strook met leuke restaurantjes en barretjes waar je echt van alles kunt krijgen. De nadruk ligt wel op visgerechten, maar ook voor de vleeseter is er genoeg te vinden.

Verder kun je natuurlijk allerlei soorten drinken krijgen, maar tot op heden hebben wij onze lekkerste caipirinha, bekendste Braziliaanse cocktail, hier gedronken. Dus als je nog een keer Barra Grande bezoekt vergeet dan niet om deze heerlijke cocktail eens te proeven.

Tot slot nog een leuke overnachtingstip!

Wij hebben twee heerlijke dagen genoten bij pousada Paraíso Da Barra. De eigenaresse is erg fanatiek en doet er echt alles aan om het je naar het zin te maken. Wij waren er op een rustig moment en dit betekende ook dat er niet zoveel personeel rondliep. Wij kregen van haar een portofoon mee en als we wat wilde drinken of eten dan konden we haar roepen en dan was het zo geregeld. Super! Verder was het ontbijt heerlijk uitgebreid en de vele zitjes en de hangmatten voor de deur waren lekker relax. De locatie was ook ideaal. Het strand was nog geen 50 meter lopen en de straat met restaurantjes lagen op 3 minuten loopafstand.



Het bericht Barra Grande wordt ook wel het kitesurf paradijs genoemd! verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/barra-grande-wordt-ook-wel-het-kitesurf-paradijs-genoemd/