Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: borsjea, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Goedkope winterzonbestemmingen in Brazilië

door Mijn Brazilië

Winterzonbestemmingen

Veel mensen gaan ook op vakantie in de winter en zoeken dan vaak een warm land om het koude weer in Nederland te ontlopen. Als je op zoek bent naar de zon en vitamine D dan is een geweldige bestemming om te kunnen genieten van de zon in de winter: Brazilië.

Aan de Braziliaanse Noordoostkust heb je veel verschillende plekken die je kunt bezoeken en daar heb je nagenoeg het hele jaar mooi weer. Helemaal als het bij ons winter is dan zijn de temperaturen daar uitstekend. De Braziliaanse deelstaat Rio Grande de Norte heeft verschillende mooi plekken aan het strand en daar schijnt gemiddeld 3000 uren per jaar de zon.



Winterzonbestemmingen in Brazilië

Er zijn tal van mogelijkheden om te genieten van de zon aan de Braziliaanse Noordoostkust. Je kunt natuurlijk ook een rondreis maken door Brazilië, maar nu zullen we ons voornamelijk richten op pakketreizen bij verschillende aanbieders. Het grote voordeel van pakketreizen is dat je kunt uitkiezen wat je wilt, waar je het wilt en voor hoeveel je het wilt.

Het aanbod van pakketreizen wordt steeds groter en het goede nieuws is dat Corendon eind van dit jaar ook gaat beginnen met reizen naar Brazilië.

Populaire winterzonbestemmingen in Brazilië aan de Noordoostkust die je kunt boeken zijn:

Fortaleza

Fortaleza ligt in het noorden van Brazilië en heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners. De grote stad Fortaleza ligt aan de kust van Brazilië in de Braziliaanse deelstaat Ceará. Fortaleza heeft een aantal prachtige stranden en is tevens een goed startpunt om rond te reizen in Brazilië.

Met 3000 zonuren per jaar is Fortaleza in onze ogen de ideale vakantiebestemming als je op zoek bent naar een zonnige vakantie. Maar er is nog meer! Meer informatie over Fortaleza, een mooie winterzonbestemming in Brazilië, vindt je hier!

Cumbuco

In het noordoosten van Brazilië aan de kust vindt je het vissersdorp Cumbuco. Het vissersdorp Cumbuco ligt in de Braziliaanse deelstaat Ceára op ongeveer 50 kilometer  ten noorden van de grote stad Fortaleza.

Cumbuco heeft, net als meerdere mooie plekken in het noorden aan de Braziliaanse kust, een heerlijke wind om te kitesurfen. In combinatie met bijna altijd mooi weer en mooie stranden een heerlijke plek om te zijn. Overdag is het heerlijk op het strand en tegen de avond kun je gezellig eten en drinken in het centrum. Geniet daar van live-muziek, eetkraampjes en de vele terrasjes.



Natal

Natal ligt in het noordoosten van Brazilië aan de kust van de Atlantische oceaan. Natal is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte.

Natal heeft meer dan 1 miljoen inwoners en heeft net als meer plaatsen langs de Braziliaanse noordoostkust bijna 3000 zonuren per jaar. Natal is een heerlijke vakantiebestemming als je van een combinatie cultuur, zon, zee en strand houdt.

Vanwege de vele zonuren wordt Natal ook wel eens de stad van de zon genoemd. Natal betekent in het Portugees kerstmis. Deze naam heeft Natal gekregen rond het jaar 1599 tijdens de kerstdagen.

Pipa

Het plaatsje Pipa ligt in het noordoosten van Brazilië aan de kust in de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte. Ten noorden van het plaatsje Pipa ligt de grote stad Natal en ten zuiden de grote stad Recife.

Pipa heeft bijzonder mooie stranden. Deze omgeving is erg populair bij de Brazilianen vanwege de vele uren zon, de prachtige stranden en het bijzondere uitgaansleven.

Misschien wel één van de bekendste stranden van Brazilië is Praia da Pipa. Iets ten noorden van Praia de Pipa vindt je een ander bekend strand genaamd Praia Baía dos Golfinhos. Praia Baía dos Golfinhos kun je bezoeken als je wilde dolfijnen wilt zien.

Ga je nog een stukje verder naar het noorden dan kom je bij het strand Praia do Madeiro. Ten zuiden van Praia de Pipa vindt je nog het bekende strand Praia do Amore.

Prachtige stranden, mooie groene kliffen en wilde dolfijnen. Zeer terecht wordt dit wel eens het paradijs genoemd. Wat wil je nog meer op vakantie?

Waar boek je goedkope winterzonbestemmingen in Brazilië?

Op dit moment zijn er steeds meer aanbieders te vinden die reizen naar Brazilië aanbieden. Zoals eerder al vernoemd begint Corendon dit jaar ook met het aanbieden van reizen naar Brazilië. Onderstaand een overzicht van aanbieders die reizen aanbieden naar Brazilië:

Tui.nl

Tui.nl biedt reizen aan naar Brazilië. Op het moment van schrijven biedt Tui.nl 23 verschillende bestemmingen. Je kunt een reis boeken naar de plaatsen Cumbuco, Fortaleza, Natal, Pipa en Tibau do Sul. Meer informatie over de reizen die Tui.nl aanbiedt richting Brazilië vindt je hier!

Corendon

Corendon gaat dus binnenkort ook reizen aanbieden naar Brazilië. Corendon heeft natuurlijk zijn eigen vliegtuigen en zullen via een korte tussenstop in Afrika (om bij te tanken) vliegen richting de stad Natal. Op het moment van schrijven biedt Corendon 20 verschillende bestemmingen aan naar de plaatsen Pipa, Ponta Negra, Tibau do Sul, Touros en Via Costeira.

Stipreizen.nl

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ook Stipreizen.nl biedt reizen aan naar Brazilië! Stipreizen.nl heeft op het moment van schrijven 15 bestemmingen naar Brazilië. Je kunt kiezen uit de plaatsen Tibau do Sul, Pipa, Via Costeira en Ponta Negra.

De Vakantiediscounter

De Vakantiediscounter biedt op het moment van schrijven 36 verschillende bestemmingen aan. Via de Vakantiediscounter kun je naar plaatsen zoals Cumbuco, Pipa, Ponta Negra, Tibau do Sul, Fortaleza, Acu da Torre, Angra dos Reis, Farol, Ipojuca, Porto das Galinhas, Santo Agostinho en Touros.

Het bericht Goedkope winterzonbestemmingen in Brazilië verscheen eerst op Brazilië.

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/goedkope-winterzonbestemmingen-in-brazilie/