Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Goedkoper naar Brazilië? Overweeg een loyaliteitsprogramma

door Mijn Brazilië

Wat is een loyaliteitsprogramma?

Een loyaliteitsprogramma is een manier van marketing om klanten te binden en te belonen voor herhalingsaankopen. In Nederland zijn er winkels die een klantenkaart aanbieden en de meeste winkels geven je punten voor elke euro die je er besteed. Hoe meer je koopt, hoe meer punten je krijgt. De bedoeling is dat je de gespaarde punten kunt inruilen voor kortingen en speciale klantenacties.

Meedoen aan een loyaliteitsprogramma betekent niet dat je altijd de goedkoopste prijs betaald. Soms kan een aankoop bij een andere winkel zonder loyaliteitsprogramma nog steeds goedkoper zijn.

Lees hier waarom wij gebruik maken van het loyaliteitsprogramma van KLM en waarom dit voor ons interessant is. Wat voor ons interessant is betekent niet direct dat het voor jullie ook interessant is. We horen graag wat voor jou interessant is!

Waarom een loyaliteitsprogramma van KLM?

Wij hebben ons in het verleden aangemeld bij het loyaliteitsprogramma van KLM. Ook wel bekend als het Flying blue loyalty programma. Iedereen die vliegt met KLM of een van zijn partners kan sparen voor miles.

Verder kun je miles verdienen met het boeken van hotels, huren van een auto en als je ook nog gebruik maakt van de American Express creditcard verdien je miles met elke uitgegeven euro. Sparen kan dus op vele verschillende manieren. Er zijn verschillende levels mogelijk in dit programma. Hoe hoger je level, hoe sneller je spaart.

Wij vliegen bijna elk jaar naar Brazilië met KLM. Niet vanwege het sparen van punten, want als we een goedkopere ticket vinden bij bijvoorbeeld TAP Portugal dan zouden we daar boeken, maar tot op heden bleken de tickets bij KLM goedkoper in de periodes dat wij naar Brazilië gingen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Als wij op zoek zijn naar vliegtickets of hotelkamers dan zoeken wij altijd op de laagste prijs en voor ons beste periode. Daarna controleren we of er de mogelijkheid is om te betalen met de American Express card. Het betalen van je reis met de American Express card levert niet alleen miles op, maar je bent ook direct verzekerd als je op reis gaat. Dit betekent voor ons dat als we alles met de American Express card betalen we verzekerd zijn voor annulering en de reis. Dit bespaart dus ook nog een doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Wij boeken ook vaak een hotelkamer bij booking.com. Bij booking.com krijg je een mile voor elke euro die je besteedt. Alles bij elkaar kan het sparen voor punten behoorlijk versnellen.

Wij huren ook vaak een auto als we in Brazilië zijn. Als je dit bijvoorbeeld bij Hertz doet dan krijg je 15% korting op de prijs en 1,5 mile per besteedde euro extra. Echter wij huren graag bij rentalcars.com vanwege het uitgebreide verzekeringspakket en betalen dit met de American Express card.

Omdat het ons verder niet uitmaakt waarmee we betalen gebruiken we de American Express card ook voor aankopen in Nederland. Bijna alle webshops in Nederland accepteren de kaart. Tankstations en winkels accepteren de kaart ook steeds meer. We zetten elke besteedde euro op de creditcard apart op onze normale betaalrekening en hebben daardoor aan het einde van de maand geen problemen met het betalen van de rekening.

Zoals je kunt lezen maken we gebruik van de mogelijkheid om miles te sparen zonder dat het voor ons extra kosten oplevert. De kosten die we maken zijn kosten die we al gehad zouden hebben. Voor ons alleen maar winst.

Wat kun je met alle gespaarde miles?

Als je dan eenmaal wat miles bij elkaar gespaard hebt kun je er verschillende dingen mee doen. Je kunt korting krijgen op stoelen in het vliegtuig of je kunt punten inruilen voor een vliegticket. Heb je altijd al eens businessclass willen vliegen, maar nooit de moed gehad om daar zoveel voor te betalen? Wij hebben al een keer een aanbod gehad om punten in te ruilen voor een plekje in de businessclass.

Op de website van Flying Blue staan nog veel meer leuke dingen die je kunt doen met miles! Wat heb jij allemaal gedaan met je miles?

Ons advies!

Wij willen je met dit bericht op de hoogte brengen van de mogelijkheden die je hebt om mee te doen aan loyaliteitsprogramma en de daarbij horende voordelen. Wij hebben bewust de keuze gemaakt om dit te doen aangezien het voor onze situatie aantrekkelijk bleek. Ons advies is dan ook om goed na te denken of dit iets voor je is en hopen dat je een wijze keuze maakt.

Mocht je ook een American Express kaart willen aanvragen dan kun je dit via deze link doen. Je krijgt dan het eerste jaar de kaart gratis en je krijgt 10.000 miles gratis als de aanvraag geaccepteerd is. Let op: als je deze link gebruikt dan krijgen wij als beloning ook 10.000 miles. (Wel zo eerlijk om te vermelden)

Wij zijn ook nieuwsgierig naar jou advies. Spaar jij ook miles en heb je leuke tips? Of ben je misschien wel anti-miles?

Het bericht Goedkoper naar Brazilië? Overweeg een loyaliteitsprogramma verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/goedkoper-naar-brazilie-overweeg-een-loyaliteitsprogramma/