Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië In Fortaleza schijnt bijna altijd de zon!

door Mijn Brazilië

Fortaleza, waar ligt dat?

Fortaleza ligt in het noorden van Brazilië en heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Fortaleza ligt aan de kust van Brazilië in de Braziliaanse deelstaat Ceará. Fortaleza heeft een aantal prachtige stranden en is tevens een goed startpunt om rond te reizen in Brazilië. Met 3000 zonuren per jaar is Fortaleza in onze ogen de ideale vakantiebestemming als je op zoek bent naar een zonnige vakantie. Maar er is nog meer!

Fortaleza is niet alleen hot vanwege het weer!

Fortaleza is aan een behoorlijke groei bezig op het gebied van buitenlandse toerisme. Er gaan ook steeds meer Nederlanders op vakantie naar Fortaleza. Dit zie je bijvoorbeeld al als je op het vliegveld in Fortaleza aankomt. Er wordt daar heel hard gebouwd aan extra capaciteit, want er komen steeds meer toeristen.



Eén van de redenen waarom het aantal toeristen stijgt is, omdat KLM heeft besloten om rechtstreeks te gaan vliegen vanaf Amsterdam naar Fortaleza. Wij zijn dit jaar ook met deze vlucht naar Fortaleza gegaan. Het vliegtuig zat lekker vol en we hebben zelfs begrepen dat KLM overweegt om op nog meer dagen richting Fortaleza te gaan vliegen.

Wat is er allemaal te doen in Fortaleza?

In Fortaleza kun je verschillende dingen ondernemen. Je kunt naar Fortaleza gaan om lekker de hele dag aan het strand te gaan liggen. Wij hebben twee verschillende stranden bezocht en alle twee de stranden zijn ons goed bevallen. De stranden die wij bezocht hebben waren Praia de Futuro en Meireles. Elk strand heeft voldoende zitjes en je kunt zelfs nog kiezen onder wat voor kleur parasol je graag wilt zitten. Bijna alle strandtentjes bieden de mogelijkheid om wat te eten en natuurlijk kan een emmer vol met ijs plus een Braziliaans biertje niet ontbreken. Ben je een telefoonlader vergeten? Of een zonnebril? Geen zorgen! De strandverkopers komen geregeld langs en hebben van alles te koop!



Goed insmeren is aan te raden, want de zon is erg krachtig en verbranden doe je heel snel! Je hoeft natuurlijk niet de hele dag aan het strand te zitten. Er zijn nog andere leuke dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het oude centrum van Fortaleza.







Het oude centrum

Om daar te komen zou je heel goed een Uber kunnen bestellen. Wij hebben bijna alles met Uber gedaan en dat is ons uitstekend bevallen. Vaak kan de chauffeur je ook nog voorzien van leuke tips en ideeën. Je kunt natuurlijk ook met een taxi die kant op gaan. Eenmaal aangekomen kun je het volgende doen:

De kathedraal van Fortaleza

Je zou goed kunnen beginnen met een bezoekje aan de grote kathedraal van Fortaleza. Een prachtig gebouwde kerk die er van buiten en binnen bijzonder mooi uitziet. Je kunt de kathedraal niet alleen van buiten bewonderen, maar je kunt ook binnen een kijkje nemen. Daarna kun je even een kijkje nemen bij de militaire kazerne aan de overkant van de straat.



Militaire kazerne van Fortaleza

De militaire kazerne van Fortaleza stond niet op onze planning, maar dat kwam meer omdat we niet wisten dat er eentje was. Echter hebben we daar wel kunnen genieten van een leuke parade en ceremonie. Het bleek dat het een bijzondere dag was, want alle nieuwe militairen werden die dag gepromoveerd. We mochten daarna zelfs even naar binnen om te kijken. Heel bijzonder, want normaal kom je dit soort gebouwen niet binnen. Houdt er ook rekening mee dat je wel schoenen aan doet. Mensen met slippers komen namelijk weer niet binnen.





Mercado Central Fortaleza

Na de kathedraal en de kazerne is het leuk om te eindigen bij het Mercado Central. In dit gebouw vindt je vijf verdiepingen vol met winkeltjes. Het is eigenlijk een grote markt, maar dan binnen. Je kunt in deze winkeltjes van alles kopen. Kleding, koffers, handwerk, beeldjes, souvenirs en nog veel meer.





Je kunt er ook een lekker hapje snacken. Alles is spotgoedkoop en voor je het weet sta je met een grote tas weer buiten. Erg leuk! Vooral voor de thuisblijvers, want we hebben heel wat leuke souvenirs gevonden om thuis uit te delen.



Veel van deze artikelen kun je ook s'avonds kopen als je bijvoorbeeld langs de boulevard loopt aan de Beira-mar. Langs de boulevard zijn ook veel restaurants waar je een hapje kunt eten. Als je niet veel honger hebt dan kun je ook proberen een lekker stukje vlees te eten die op straat voor je klaar gemaakt wordt.

Lijkt het je leuk om naar Fortaleza te gaan?

Als je graag naar Fortaleza wilt dan raden wij aan om een hotel te zoeken in de omgeving Meireles. Je zit dan vlakbij een mooi strand waar je overdag goed kunt zijn en in de avond heb je dan de marktjes aan de boulevard. Mocht je eventueel andere stranden of activiteiten willen doen dan kun je dat vanaf dit gebied ook goed doen.



Wil je graag rondreizen dan zou je een auto kunnen huren en richting het noorden kunnen rijden. Voor inspiratie kun je de onderstaande blogs aanklikken om inspiratie op te doen. Uiteraard zijn wij beschikbaar om je te informeren als je nog vragen hebt!

Het bericht In Fortaleza schijnt bijna altijd de zon! verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Bron: https://www.mijnbrazilie.nl/fortaleza/