Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Overnachten in Brazilië | Lees hier de mogelijkheden!

door Mijn Brazilië

Overnachten in Brazilië

Tijdens je vakantie moet je natuurlijk overnachten in Brazilië. Er zijn verschillende mogelijkheden in allerlei verschillende prijscategorieën. Het kan zijn dat je via een reisorganisatie een complete reis hebt geboekt inclusief alle overnachtingen. Dan zul je aan deze tips niet zoveel hebben.

In dit artikel zullen we meer informatie verstrekken over:

Overnachten in een hotel

Overnachten in een hostel

Overnachten in een Pousada

Overnachten op een camping

Overnachten in een appartement

Booking.com

Overnachten in een hotel

De meest bekende manier van overnachten tijdens een vakantie is een hotel. Hotels zijn er in verschillende klasse te vinden en worden vaak aangeboden in combinatie met ontbijt. Het ontbijt (Cafe da manha) in Brazilië bestaat voornamelijk uit brood, vleeswaren, cereals en lekker veel vers fruit. 

Een nadeel van hotels in Brazilië is dat je niet verbaasd moet zijn dat de prijzen soms wel Europees lijken. Vooral in de grotere steden kunnen hotels best duur zijn, maar ook in populaire toeristengebieden kunnen de hotel prijzen behoorlijk duur zijn. 

Zoals je het vaak ziet in de wereld wordt een hotel duurder naarmate je dichter bij het centrum boekt. Een hotel midden in het centrum is duurder dan een hotel net buiten het centrum. Echter kan het wel voordeliger zijn om midden in het centrum te boeken. Het hangt vooral af van je plannen.




Als je voornamelijk in het centrum wilt verblijven dan zou je kunnen overwegen om toch een duurder hotel te nemen. Als je namelijk steeds een taxi of uber moet nemen naar het centrum kan het uiteindelijk meer kosten en je verliest dan ook nog veel tijd.

Bedenk dus van te voren wat je wilt gaan doen en besluit dan waar je precies een hotel wilt boeken.

Over het algemeen is vooraf boeken niet echt nodig. Onze ervaring is, behalve tijdens de feestdagen en vakantieperiode (December-Januari), dat er altijd wel voldoende hotels beschikbaar zijn. Klik op de link voor meer informatie over feestdagen in Brazilië.

Overnachten in een hostel

Je kunt in plaats van een hotel ook overnachten in een hostel. Een hostel is vooral erg bekend onder backpackers. Je kunt er bijvoorbeeld slapen op een zaal met meerdere mensen, maar tegenwoordig is het ook vrij normaal dat je bij hostels een eigen kamer kunt huren tegen veel aantrekkelijkere prijzen dan een hotel. 

Een vaak gehoord nadeel is dat de privacy wel een stuk minder is en soms hoor je ook wel verhalen over de hygiene die niet altijd super is. Laat je er niet door afschrikken, want elke hotel is natuurlijk ook niet hetzelfde. Kijk vooral naar de reviews en commentaren van andere reizigers. Dan heb je al snel een goed beeld over wat je kunt verwachten voor welke prijs. Verder moet je ook vaak een kluisje huren voor je waardevolle spullen. Dit zit meestal niet bij de prijs inbegrepen en moet ter plaatse nog betaald worden.




Groot voordeel is dat je wel veel jonge reizigers/backpackers tegen komt. Braziliaanse jongeren maken hier ook vaak gebruik van en wat is nou leuker dan op vakantie nieuwe mensen ontmoeten uit een andere cultuur of andere achtergrond. Je kunt ervaringen uitwisselen of gezellig een spelletje spelen met elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Het zijn vaak de plekken waar leuke vriendschappen en contacten ontstaan.

Overnachten in een Pousada

Een Pousada is te vergelijken met een bed & breakfast. Veelal kleinschalig opgezet en beheert door families. Het mooie van een Pousada is vaak de persoonlijke tint en lokale uitstraling. Veel Pousadas bestaan uit een tiental huisjes of kamers in een grotere woning. Het personeel is vaak familie en de persoonlijke zorg en kleinschaligheid maakt het erg gezellig.

De mensen zijn veelal trots op hun Pousada en doen er alles aan om te zorgen voor een zorgeloos verblijf voor hun gasten. Ze staan vaak open voor een praatje en weten precies wat er in de omgeving speelt, waar je moet zijn voor een leuke activiteit en waar je s'avonds bijvoorbeeld heerlijk kunt eten.

Overnachten op een camping

Je kunt ook met een tentje rondreizen in Brazilië. Langs de kust zijn er wel campings waar je een tentje kunt opzetten. Ook zijn er nationale parken en natuurgebieden waar je goed kunt kamperen. 

Controleer van te voren wel waar je wel en niet mag kamperen en houdt daarbij ook rekening met je veiligheid. Niet alleen op het gebied van criminaliteit, maar kijk ook uit met wilde dieren. Zorg dat je van te voren goed weet waar je de tent neer zet.



Als je op zoek bent naar campings in Brazilië dan zouden wij de volgende sites aanraden om eens te bekijken.

http://www.campingclube.com.br/camping.htm

https://brasil.gabinohome.com/nl/camping

Ken je nog meer sites waar je campings kunt zoeken in Brazilië? Laat het ons weten in een reactie.

Overnachten in een appartement

Overnachten in een appartement betekent dat je alleen een ruimte hebt om te overnachten en je vaak de rest allemaal zelf moet regelen. Soms heb je de mogelijkheid om er ontbijt bij te regelen, maar dat is lang niet overal zo. Je moet zelf boodschappen doen en eten koken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker uit eten gaan. 

In Brazilië zijn de prijzen in restaurants goed te doen. Het is wel vaak zo dat als je midden in het centrum gaat eten het duurder is dan als je bijvoorbeeld een paar straten van het centrum af gaat eten. Tijdens het rondreizen in Brazilië ervaren we vaak dat prijzen behoorlijk kunnen verschillen. Vooral in toeristenplaatsen zijn de prijzen duurder dan wanneer er voornamelijk lokale mensen eten.



In de supermarkten van Brazilië kun je ook voor goede prijzen boodschappen doen. De grotere winkels, bijvoorbeeld Carrefour, zijn wel wat duurder als andere lokale winkels. Vergeleken met Nederland zijn de prijzen goedkoop.

Tot slot nog informatie over motels in Brazilië

Als je aan het reizen bent in Brazilië zul je op veel plekken ook een motel tegen komen. Dit zijn niet de motels zoals je ze misschien gewend bent. Motels in Brazilië zijn ontmoetingsplekken voor koppels die een kamer huren voor een uur of langer. Dit kan zijn omdat men vreemd gaat en stiekem intiem willen zijn met iemand anders of iemand die een prostitué meeneemt.

Je zou er vast ook gewoon kunnen overnachten, maar ik zou adviseren om toch een stukje verder te rijden. Deze gelegenheden worden ook vaak bezocht door mensen met minder goede bedoelingen en dat maakt de veiligheid ook niet beter. Wij zouden liever de bovenstaande overnachtingsmogelijkheden aanraden! 

Het bericht Overnachten in Brazilië | Lees hier de mogelijkheden! verscheen eerst op Mijn Brazilië.

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/overnachten-in-brazilie-lees-hier-de-mogelijkheden/