Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: comulder, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Mijn Brazilië Pipa, ook wel het hippiedorpje van Brazilië genoemd

door Mijn Brazilië

Waar ligt Pipa?

Het plaatsje Pipa ligt in het noordoosten van Brazilië aan de kust in de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte. Ten noorden van het plaatsje Pipa ligt de grote stad Natal en ten zuiden de grote stad Recife.

Pipa heeft bijzonder mooie stranden. Deze omgeving is erg populair bij de Brazilianen vanwege de vele uren zon, de prachtige stranden en het bijzondere uitgaansleven.

Veel mooie stranden!

Misschien wel één van de bekendste stranden van Brazilië is Praia da Pipa (Pipa Beach). Iets ten noorden van Praia de Pipa vindt je een ander bekend strand genaamd Praia Baía dos Golfinhos. Praia Baía dos Golfinhos kun je bezoeken als je wilde dolfijnen wilt zien.

Ga je nog een stukje verder naar het noorden dan kom je bij het strand Praia do Madeiro. Ten zuiden van Praia de Pipa vindt je nog het bekende strand Praia do Amore.

Prachtige stranden, mooie groene kliffen en wilde dolfijnen. Zeer terecht wordt dit wel eens het paradijs genoemd. Wat wil je nog meer op vakantie?

Pipa, voormalig hippiedorp

Het voormalig hippiedorpje kenmerkt zich door de gekleurde huisjes, de relaxe sfeer, de mooie stranden en de kleinschaligheid van het dorpje. Overdag is het vooral druk op de stranden en s'avonds verplaatst de gezelligheid zich naar de restaurantjes en barretjes die overal te vinden zijn in de hoofdstraat.

Je kunt bij verschillende bedrijven een buggy-tour regelen als je graag wat van de omgeving ziet of je kunt tegen het einde van de middag lekker kijken naar de vissersboten die terugkomen en beginnen met het schoonmaken van de gevangen vis. De vis wordt verkocht aan de lokale restaurants en zijn daarmee ook heerlijk vers!

Het weer in Pipa

Het weer in Pipa is geweldig. De maand Juli en Augustus is het ietsje minder warm, maar de rest van het jaar is bijna altijd boven de 20 graden. Overdag kan dit oplopen tot 28/32 graden. Uitstekend weer voor een strandvakantie en zonvakantie. Vergeet je niet goed in te smeren!

Op vakantie naar Pipa

Als je graag naar Pipa op vakantie wilt zijn er verschillende mogelijkheden. De meest gemakkelijke manier is om een pakketreis te boeken bij Corendon.nl, Tui.nl of de vakantiediscounter.nl. Let wel op dat Corendon pas vanaf eind 2019 reizen richting Brazilië aanbiedt. Meer mogelijkheden om naar Brazilië te reizen vindt je hier!

Het bericht Pipa, ook wel het hippiedorpje van Brazilië genoemd verscheen eerst op .

Source: https://www.mijnbrazilie.nl/pipa-ook-wel-het-hippiedorpje-van-brazilie-genoemd/