CPF

CPF

Beschrijving: Wat is een CPF?

Categorieën: Visa/Paspoort/RNE/CPF

Link naar dit artikel: Selecteer alles

[url=https://brazilieforum.nl/app.php/kb/viewarticle?a=18&sid=f19d744d91d58bbd9ee0d6739feecc7f]Kennisbank - CPF[/url]

Wat is een CPF?

De afkorting CPF betekent ‘Cadastro de Pessoa Física’. Een CPF is te vergelijken met een Belgisch rijksregisternummer of een Nederlands Sofi-nummer. Men heeft een CPF nodig voor een heleboel zaken zoals het kopen van een auto of onroerend goed, uw belastingaangifte, het openen van een bankrekening (wat pas kan na de uitreiking van een verblijfsvergunning) of het registreren in computersystemen van winkelketens of online shops.

Zonder een CPF zijn er veel dingen die niet kunnen gedaan worden. Wie naar Brazilië wil emigreren, zal dit best meteen in orde brengen. U kan uw CPF aanvragen in Brazilië. Daarvoor moet u naar de Receita Federal met uw paspoort (vertaald door een beëdigde vertaler) en een uittreksel uit het geboorteregister. Dit uittreksel moet vooraf geldig verklaard worden (of gelegaliseerd) bij de Braziliaanse Ambassade in Brussel of het Braziliaanse consulaat in Rotterdam. Met deze documenten bekomt men dan het CPF nummer.

Een CPF kan tegenwoordig ook via het internet aangevraagd worden, of via de Braziliaanse ambassade in België of Nederland.

Aanvraag CPF bij de Receita Federal. Via deze site wordt echter een Braziliaans adres gevraagd.

Via de website van het Braziliaans consulaat in Nederland wordt tevens verwezen naar de Receita Federal. Met dit inschrijfformulier kan men ook een buitenlands adres registreren.

Tevens kan men even langs gaan bij de Receita Federal. Vergeet even niet om een lange broek aan te trekken. Bij de meeste Federale instellingen is dit een voorwaarde om het gebouw te betreden.

Bron: link2brazil.com
cron