Pensionados (permanência)

Pensionados (permanência)

Beschrijving: Permanente visa kan worden toegekend aan gepensioneerde buitenlandse gepensioneerden die bereid zijn te verhuizen naar Brazilië, die bewijs kunnen leveren van hun pensioen en de wettelijke mogelijkheid om een ​​gewoon maandelijks inkomen te betalen aan Br

Categorieën: Visa/Paspoort/RNE/CPF

Link naar dit artikel: Selecteer alles

[url=https://brazilieforum.nl/app.php/kb/viewarticle?a=6&sid=f3d026df6e2d8ed800807ac49e80b377]Kennisbank - Pensionados (permanência)[/url]

Pensionada visa (PERMANENT VISA)

KENNISGEVING: Klik hier om een ​​afspraak te maken om uw visumaanvraag in te dienen. Het consulaat biedt alleen visumaanvragen indien de persoon of een derde de afspraakbevestiging heeft ontvangen.

a) algemene regels

Permanente visa kan worden toegekend aan gepensioneerde buitenlandse gepensioneerden die bereid zijn te verhuizen naar Brazilië, die bewijs kunnen leveren van hun pensioen en de wettelijke mogelijkheid om een ​​gewoon maandelijks inkomen te betalen aan Brazilië die gelijk is aan een minimum van R $ 6000,00 (zesduizend Braziliaanse Reais).
Dit visum vereist goedkeuring van het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra het visum is verleend, kan de bezorging tot 5 werkdagen duren; Voeg minimaal 2 werkdagen toe voor paspoorten per post teruggestuurd worden.
Binnen 30 dagen na binnenkomst in Brazilië moeten houders van dit soort visum zich bij de Federale Politie registreren en het door dit consulaat verstrekte visumformulier indienen.
Het Consulaat kan meer documenten en toelichtingen aanvragen dan die welke op de website zijn aangegeven.
Dit soort visum kan ook worden toegekend aan de afhankelijke personen van de aanvrager. In dit geval moet de werkgever of geïnteresseerde instelling bij het Braziliaanse ministerie van arbeid en werkgelegenheid de visumaanvraag en de desbetreffende documentatie in Brazilië indienen. De visumaanvrager moet een verklaring indienen waarin hij verklaart dat hij verantwoordelijk is voor de afhankelijke personen.
b) Verplichte documenten

Documenten vereist van de aanvrager en zijn / haar afhankelijke personen:

1- Een recente foto van 3,5 cm x 4,5 cm (pasfoto), met lichte achtergrond.

2 - Visa-aanvraagformulier (klik hier om het formulier in te vullen ). Gelieve de foutmelding over het beveiligingscertificaat van de website te negeren. Klik op "Doorgaan naar deze website (niet aanbevolen)".

Vul het formulier in.
. Klik op "ZEND" om uw verwerkingsnummer en ontvangstbewijs te ontvangen.
. Druk de ontvangst af.
. Bevestig uw foto
. Teken het bonnetje in.
. Breng de behoorlijk ingevulde en ondertekende ontvangstbewijs, originele documenten en paspoort. De betaling dient tijdens het proces op het consulaat te worden gedaan met "pincode" (debetkaart).

De volgende documenten moeten OF worden afgezet door de bevoegde autoriteiten van het land van afgifte (indien het land ondertekenaar is van het Haagse Apostille-verdrag, zoals het geval is in Nederland) of gelegaliseerd door de Braziliaanse Ambassade of Consulaat in het land dat uitgegeven is dergelijke documenten (indien het land NIET is ondertekenaar van het Verdrag van Den Haag Apostille):

3 - Paspoort: kopie van de identificatiepagina en alle gestempelde pagina's.

4 - Verklaring afgegeven uit de Nederlandse bron van betaling, waarbij het maandelijkse bedrag betaald wordt als pensioen, met de omrekening in Amerikaanse dollars.

5 - Verklaring afgegeven uit de Nederlandse bron van betaling die de permanente pensioen van de aanvrager bevestigt

6 - Bankverklaring waarin wordt verklaard dat het ontvangen pensioen kan worden overgedragen aan een bank in Brazilië

7 - Certificaat van goed gedrag (internationaal model) afgegeven door het ministerie van justitie, waaruit blijkt dat er geen strafregister is - alleen geldig binnen 90 dagen na de uitgifte.

VOG - Verklaring omtrent het gedrag: De Nederlandse autoriteiten verzoeken een verklaring van VOG-aanvraag afgegeven door dit consulaat. Deze verklaring kan worden afgegeven bij het indienen van een fotokopie van de identiteitskaart van de aanvrager of paspoort en betaling van een vergoeding (€ 16,50).
CONSULAR GEGEVENS

Alle kosten zijn betaald met pinpas (PIN). Creditcards en cheques worden niet geaccepteerd.
Voor meer informatie over de servicekosten, controleer dan onze Consulaatkosten .

VRAGEN?

Schrijf aan visa.roterda@itamaraty.gov.br
cron