Biden de volgende president

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Biden de volgende president

Bericht door Martinho » za nov 07, 2020 21:32

Een uur of twee geleden is Biden uitgeroepen tot president-elect omdat zijn voorsprong in stemmen niet meer in te halen zou zijn door Trump.

Ik ga even niet in of de beschuldigingen door Trump hout snijden, of zijn vele lawsuits het (en hem) gaan redden.

De vraag is: wat zal de betekenen voor Brazilie?

Laten we het maar benoemen: Brazilie is ongeveer even verdeeld als de V.S. op politiek gebied, even (vrij gevaarlijk nmm) geradicaliseerd en even weinig bereid to compromis en samenwerking met de tegenpartij.
En Bolsonaro is een president die er geen doekjes om windt, misschien iets minder uitgesproken als Trump maar zeker in staat om net als hem de haat tegen alles wat neigt naar (zijn idee van) socialisme nog wat meer aan te wakkeren.
Maar misschien bindt hij wat in als Trump weg is als steun. Ik zou het hopen.

DE V.S. zijn een zeer belangrijke handelspartner, met name voor de export van agrarische produkten. Ik hoop voor mezelf dat Biden die handelsoorlogen met jan-en-alleman weer beeindigt, en de normale handelsverdragen herstelt. Zou dat de handelsbalans van Brazilie goed doen?

Ook de buitenlandse politie van Biden zal totaal anders zijn, denk ik. Dat geschop tegen de NATO zal stoppen, het geflirt met allerlei dictators zal ook ophouden, en misschien worden ze verstandig om de militaire inmengen in allerlei hopeloze oorlogjes terug te roepen. Maar of dat Brazilie helpt durf ik niet te zeggen.
Jammer dat Mitch McConnel herkozen is en waarschijnlijk weer de meerderheidsleider in de senaat is. Dan kan hij lekker weer alles tegenhouden.Gebruikersavatar
quasimodo
Artikels: 0
Berichten: 3542
Lid geworden op: vr jun 08, 2012 23:17
Locatie: Erp

Re: Biden de volgende president

Bericht door quasimodo » za nov 07, 2020 22:30

De koers van de reaal ten opzichte van de euro is toen het nieuws dat Biden president zou worden enigzins duidelijk werd met 40 cent gestegen. En ook tenopzichte van de dollar was er een significante stijging. Dus er zijn mensen die denken dat Biden goed is voor Brazilië. Veel zal afhangen van de zetelverdeling in de senaat of Biden echte veranderingen kan doorvoeren.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 54
Berichten: 4944
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Biden de volgende president

Bericht door Progresso » za nov 07, 2020 23:26

Ik hoop dat Biden het Amerikaanse volk weer een beetje kan verenigen. Ik heb echter zo'n vermoeden dat hem dat niet gaat lukken. De extreme linkse krachten als Antifa, BLM en al die andere identiteitsonzin zijn dermate invloedrijk binnen de democratische partij dat er weinig bereidheid is voor redelijke compromissen.

Voor Brazilië ziet het er denk ik niet zo rooskleurig uit.

Als extractie-economie is Brazilië voor 100% afhankelijk van de dollar. Alle landbouw- en mijnproducten staan genoteerd in dollars. Met Biden aan de macht vermoed ik dat de economie van Amerika volledig in elkaar klapt. Daar kan de man niets aan doen, hij erft nogal een grote staatsschuld en een Coronacrisis die nog maanden aan gaat houden.

Geopolitiek lijkt mij de politiek van Biden een drama. We hebben vier jaar gehad waarin Amerika geen enkele oorlog is begonnen en waar grote vorderingen zijn gemaakt met het vredesproces in het Midden-Oosten. Maar wat veel belangrijker is, Amerika heeft zich extreem afzijdig gehouden van de problemen in Zuid-Amerika.

Ik denk dat Biden zich wel met al die problemen gaat bemoeien zodat hij de aandacht kan afleiden van de zware binnenlandse problemen die te verwachten zijn.

Ik vrees het ergste, maar we zullen wel zien wat de man nu werkelijke kan.Wade
Artikels: 0
Berichten: 997
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Re: Biden de volgende president

Bericht door Wade » zo nov 08, 2020 04:19

De situatie van de US met die van Brazilië vergelijken vind ik moeilijk.

Toen Trump vier jaar geleden verkozen werd was dat een vreemde zaak aangezien er onder Obama relatief stabiel en degelijk bestuurd werd (al heeft die veel van zijn beloftes nooit kunnen waarmaken omdat de Republikeinen de meerderheid hadden in de senaat door dat onlogische politieke systeem daar).

Dat Bolsonaro verkozen werd is dan wel veel logischer. Niet dat ik een aanhanger ben van hem ben, in tegendeel. Maar het was duidelijk dat na al die corruptieschandalen en de criminaliteit waarover men de controle volledig verloren had het absoluut niet verder kon met de PT. Er moest een andere koers gevaren worden. Dat de PT bij die verkiezingen dan ook nog eens een kandidaat het veld instuurt met de charismatische uitstraling van een kamerplant (Haddad) heeft het lot dan helemaal bezegeld. Al vraag ook ik me af of er echt geen gematigder alternatief was dan Bolsonaro.

Biden zal zich vermoedelijk meer met buitenlandse politiek gaan bezig houden, en mevrouw Harris binnenlands omdat zij over vier jaar waarschijnlijk de fakkel zou moeten overnemen van de 82-jarige Biden. Er zijn internationaal overigens wel wat brokken te lijmen, ook al is Trump geen enkele oorlog begonnen, want vele diplomatieke relaties zijn verzuurd. Ook zullen de US (en overigens zeer terecht) opnieuw toetreden tot de WHO en het klimaatverdrag van Parijs. Biden staat normaliter bekend als een bruggenbouwer en iemand die ook met politieke tegenstanders een compromis kan sluiten.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 54
Berichten: 4944
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Biden de volgende president

Bericht door Progresso » zo nov 08, 2020 05:32

En wat nu als blijkt dat Biden gewoon aan het dementeren is. Dat lijkt mij geen prettig vooruitzicht. Per slot van rekening zit die wel aan die rode knop.

Maar ja, dat die hem ingedrukt heeft is die een paar uur later al vergeten, maar ondertussen is onze wereld vernietigd.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 3158
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Biden de volgende president

Bericht door borsjea » zo nov 08, 2020 17:11

Zal de Tropical Trump in 2022 door een Tropical Biden worden vervangen? Geen idee of de Amerikaanse uitslag over twee jaar invloed zal hebben op de Braziliaanse verkiezingsuitslag. Wel ontstond er als snel naar de bekendmaking de hashtag #BolsonaroEoProximo. Braziliaanse landbouwer zullen uitkijken naar het China standpunt vd toekomstige president een herstel vd handelsbetrekkingen tussen de VS en China zal gevolgen hebben op die van Braziliëborsjea
Artikels: 0
Berichten: 3158
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Biden de volgende president

Bericht door borsjea » zo nov 08, 2020 17:13

Progresso schreef:
zo nov 08, 2020 05:32
En wat nu als blijkt dat Biden gewoon aan het dementeren is. Dat lijkt mij geen prettig vooruitzicht. Per slot van rekening zit die wel aan die rode knop.

Maar ja, dat die hem ingedrukt heeft is die een paar uur later al vergeten, maar ondertussen is onze wereld vernietigd.
Er zijn al mensen die vermoeden dat Biden nog voor dat de 4 jaar voorbij zijn het stokje aan Harris overgeeft het duo schap is wellicht hierop gecreëerd.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Biden de volgende president

Bericht door Martinho » zo nov 08, 2020 17:39

Het zal voor veel mensen duidelijk zijn dat het vooral Trump is die niet helemaal goed in zijn bovenkamer (meer) is. Misschien ook nooit geweest, maar daar ga ik verder niet over. Ja, Biden is een zeker risico, als oudste gekozen president. Het zou best eens kunnen dat Kamala de eerste vrouwelijke president wordt. Maar ik moet zeggen: zijn overwinningsspeech was niet bepaald wereldschokkend maar wel veel beter dan dat ingestudeerde gehaper bij de debatten. Geen spoor van dementie hoor, ja, hij is wat trager geworden, dat is normaal.
Ik vrees meer voor de Trump in deze situatie, hij heeft nog steeds macht, hij is nog steeds de commander in chief, er zijn vreselijk radicale rechtse en zwaarbewapende milities die "hun land willen verdedigen" en hij heeft zijn vinger op de knop. Een oorlog beginnen om de mensen achter zich te verenigen is een mogelijkheid om aan de vervolgingen voor alles en nog wat en mogelijk lange gevangenisstraffen te ontkomen. Al heeft Biden al gezegd dat het waarschijnlijk niet zal gebeuren, anders zouden de Trumpisten wel eens erg dreigend worden.

Ik denk niet dat Biden erg voor het beginnen van nieuwe interventies is. Dat was hij destijds wel (hij stemde dacht ik voor de inval in Irak) maar hij heeft later gezegd dat het een fout was. En terecht, dat was het bij nader inzien ook natuurlijk. Dus ik denk niet dat hij voor het binnenvallen van Venezuela is bijvoorbeeld, wat naar ik begrepen heb Bolsonaro graag zou willen.
Wat hij vast wel gaat doen (de decreten schijnen in feite al klaar te liggen om op 20 januari om 12:01 te worden ondertekend) is alle foute besluiten van Trump net zo hard weer terug te draaien voor zover mogelijk. Dus terug in het klimaatakkoord, terug in de WHO, herstellen van relaties met alle (vroegere) allies, afschaffen van de tariefmuren, herstel van de EPA, herstel van het vertrouwen in FBI en andere diensten, en stopzetten van het bouwen van DE muur (of in ieder geval temporariseren, het bleek geen effect te hebben en Mexico betaalde het niet).
Er zijn uiteraard gigantische problemen. DE viruscrisis is nog lang niet voorbij, het is zelf de vraag of Tump met zijn vijandige houding t.o.v. Fauchi (Steve Bannon wilde hem laten onthoofden, het is geen grap) en wetenschap als geheel het vertrouwen in een vaccinatie niet zover heeft ondergraven dat het onvoldoende afweer geeft voor de bevolking als geheel. Helaas is dat een wereldwijd probleem, zeker met staatshoofden die er niet in geloven en/of bevolkingen die meer waarde hechten aan internet"informatie" dan aan informatie van deskundigen. Het land is zeer verdeeld geraakt en men maakt over en weer de mest belachelijke beschuldigingen, men luistert niet meer naar elkaar en zijn elkaar gezworen vijanden geworden. Biden is zich er van bewust, dat bleek uit zijn toespraak overduidelijk. maar kan hij dat nog keren?

Brazilie, met zijn populistische en rechtse president, kent zeer vergelijkbare problemen. Al moet ik bekennen dat Bolsonaro zijn agenda (voor zover aanwezig) minder goed heeft kunnen doorvoeren, omdat hij geen Mitch McConnell heeft in de senaat die alles van links kon tegenhouden, en geen AG die niet als onafhankelijk procureur generaal optreedt maar als advocaat voor de president, en geen hoofd van de federale politie die in samenzweringstheorieen gelooft. Maar de raciale en sociale spanningen zijn enorm, waarbij ik denk dat het goed is dat Brazilianen veel minder zwaar bewapend zijn dan Amerikanen, want een burgeroorlog ligt om de hoek.

Al met al denk ik dat de rol van de V.S. als internationale grootmacht ernstige schade heeft opgelopen, mogelijk voor altijd. Het omgekeerde van MAGA dus. China zal die overnemen, lijkt het. Of dat gunstig of ongunstig is voor Brazilie weet ik niet, maar ik denk wel dat het met afgunst en bewondering kijken naar de V.S. als grote voorbeeld voor vrijheid en democratie en land van onbegrensde mogelijkheden meer realistisch zal worden.borsjea
Artikels: 0
Berichten: 3158
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Biden de volgende president

Bericht door borsjea » zo nov 08, 2020 18:20

Ik heb de debatten niet gevolgd, de overwinningstoespraak van Biden was de eerste optreden wat ik van hem zag. Wat communicative eigenschappen betreft doet hij het een stuk beter als bij Trump. Ook bij Bolso vraag ik mijn regelmatig af hoe het nu kan dat iemand met ruim 30 jaar een publieke functie geen enkele vorm van media training heeft gehad.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Biden de volgende president

Bericht door Martinho » ma nov 09, 2020 16:03

Mensen als Trump en Bolsonaro vinden zelf dat ze geen mediatraining nodig hebben, en misschien hebben ze niet eens helemaal ongelijk. Want Trump won in 2016 met dat beledigen, liegen en grootspraak, en Bolsonaro won op die manier ook. Dat zou geen mediatrainer hebben kunnen voorspellen denk ik, al had Trump een zekere voorsprong als presentator van een reality tv show.
Biden kan tenminste nog twee begrijpelijke zinnen achter elkaar zeggen, van Bolsonaro weet ik dat niet echt maar ik vrees het ergste.

Tijd om echt te juichen is nog niet aangebroken, vrezen de meesten. Trump is (voornamelijk door eigen schuld lijkt het) verslagen maar kreeg wel meer stemmen in de popular vote dan in 2016 (die ook werd verloren, maar dankzij het idiote systeem werd hij president). Met andere woorden: het extreem rechtse nationaal populisme is nog springlevend...

Maarten van Rossem (de "Amerika deskundige") zegt altijd dat de populisten (ook bekend als boze burgers) altijd een percentage van ca 30% van de bevolking uitmaken. Dat zou dus de "harde kern" zijn van populisten als Trump, Bolsonaro, en in Nederland Wilders/Baudet. Normaal gesproken krijgen ze geen meerderheid, maar ALS ze anderen achter zich krijgen dat grijpen ze de macht. En dan kan het goed misgaan, blijkt.
Ik denk wel dat Bolsonaro minder schade aanricht dan Trump, wellicht omdat hij toch wat minder macht heeft als president en minder blinde steun krijgt in het parlement. Dat is ook het nadeel van het tweepartijensysteem van de V.S. waar het tegenwoordig een uitzondering is dat men een compromis kan bereiken, met onregeerbaarheid tot gevolg.Wade
Artikels: 0
Berichten: 997
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Re: Biden de volgende president

Bericht door Wade » ma nov 09, 2020 18:02

Martinho schreef:
ma nov 09, 2020 16:03
Mensen als Trump en Bolsonaro vinden zelf dat ze geen mediatraining nodig hebben, en misschien hebben ze niet eens helemaal ongelijk. Want Trump won in 2016 met dat beledigen, liegen en grootspraak, en Bolsonaro won op die manier ook. Dat zou geen mediatrainer hebben kunnen voorspellen denk ik, al had Trump een zekere voorsprong als presentator van een reality tv show.
Biden kan tenminste nog twee begrijpelijke zinnen achter elkaar zeggen, van Bolsonaro weet ik dat niet echt maar ik vrees het ergste.

Tijd om echt te juichen is nog niet aangebroken, vrezen de meesten. Trump is (voornamelijk door eigen schuld lijkt het) verslagen maar kreeg wel meer stemmen in de popular vote dan in 2016 (die ook werd verloren, maar dankzij het idiote systeem werd hij president). Met andere woorden: het extreem rechtse nationaal populisme is nog springlevend...

Maarten van Rossem (de "Amerika deskundige") zegt altijd dat de populisten (ook bekend als boze burgers) altijd een percentage van ca 30% van de bevolking uitmaken. Dat zou dus de "harde kern" zijn van populisten als Trump, Bolsonaro, en in Nederland Wilders/Baudet. Normaal gesproken krijgen ze geen meerderheid, maar ALS ze anderen achter zich krijgen dat grijpen ze de macht. En dan kan het goed misgaan, blijkt.
Ik denk wel dat Bolsonaro minder schade aanricht dan Trump, wellicht omdat hij toch wat minder macht heeft als president en minder blinde steun krijgt in het parlement. Dat is ook het nadeel van het tweepartijensysteem van de V.S. waar het tegenwoordig een uitzondering is dat men een compromis kan bereiken, met onregeerbaarheid tot gevolg.

Ik blijf erbij: Bolsonaro won omdat de mensen de puinhoop van de PT zat waren en moesten kiezen tussen cholera of de pest, niet omdat hijzelf zo'n geweldige indruk maakte. Waarom zo'n zwak veld met centrumkandidaten in Brazilië, dat toch helemaal geen twee partijensysteem heeft zoals de VS?

Verder stoor ik mij evenzeer aan dat kinderachtige gedrag op social media van politici en andere prominente figuren tegenwoordig. Twitter e.d. zijn gewoon een pest. Gefrustreerd? Effe zonder nadenken de gal uitspuwen en posten maar... vroeger moest alle communicatie via een PR-verantwoordelijke passeren.Bert
Artikels: 0
Berichten: 640
Lid geworden op: di apr 29, 2008 18:57
Locatie: Fortaleza

Re: Biden de volgende president

Bericht door Bert » wo nov 11, 2020 08:28

Dat Trump, Bolsonaro en nu Biden zijn gekozen is gewoon democratie. Je kan er alles van vinden maar als er nu eenmaal een meerderheid voor stemt dan verdiend de bevolking zo'n leider.
Dit in tegenstelling van bijvoorbeeld die Dijksma die nu burgemeester wordt in Utrecht. Als er echt burgemeester verkiezingen zouden zijn gehouden.....zou zij enig kans hebben gemaakt?? Ik denk het niet. ....
A.s zondag burgemeester verkiezingen in Brazilië...hoe verrot het hier dan wel niet is, i.i.g wel democratisch gekozen.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 54
Berichten: 4944
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Biden de volgende president

Bericht door Progresso » wo nov 11, 2020 14:01

@Bert

Ook de benoeming van een burgemeester in Nederland is gewoon democratisch. Daar zit geen tegenstelling in. Zo hebben de Nederlanders dat nu eenmaal besloten. In 1966 was er zelfs een partij opgericht om op democratische wijze te komen tot democratische vernieuwingen.

Ook het dispuut in de Amerikaanse verkiezingen welke momenteel speelt, waar uitgemaakt moet worden wie de president-elect en uiteindelijk president gaat worden is een volledig democratisch proces, keurig netjes beschreven in de Amerikaanse grondwet.

Ik denk overigens dat er maar heel weinig van de huidige benoemde burgemeesters ook maar enige kans zouden hebben gehad als zij door het volk gekozen zouden worden. Dat geldt overigens ook voor een aantal zeer goed functionerende burgemeesters, zoals bijvoorbeeld Aboutaleb van Rotterdam.

Toch ben ik blij met het systeem van de gekozen burgemeesters. Wat mij bevremdt is dat ik als langjarige burger in de gemeente dan weer niet mag meedoen aan de verkiezingen.Felix
Artikels: 0
Berichten: 3492
Lid geworden op: di mar 08, 2016 14:08

Re: Biden de volgende president

Bericht door Felix » wo nov 11, 2020 14:38

Toch ben ik blij met het systeem van de gekozen burgemeesters.
Ik ben van mening dat een burgemeester rechtstreeks en voor een bepaalde termijn gekozen dient te worden evenals de leden van de eerste kamer en de comissarissen van de koning.

De monarchie is trouwens ook iets wat helemaal uit de tijd is.comulder
Artikels: 0
Berichten: 483
Lid geworden op: do jul 30, 2009 13:52

Re: Biden de volgende president

Bericht door comulder » wo nov 11, 2020 16:54

Felix schreef:
wo nov 11, 2020 14:38
Toch ben ik blij met het systeem van de gekozen burgemeesters.
Ik ben van mening dat een burgemeester rechtstreeks en voor een bepaalde termijn gekozen dient te worden evenals de leden van de eerste kamer en de comissarissen van de koning.

Om ook maar een duit in het zakje te doen, met rechtstreekse verkiezing van een burgemeester is het risico wel erg groot en wat mij betreft te groot dat er een popie jopie als burgemeester gekozen wordt of iemand op basis van één issue. Voor wat betreft Sharon Dijksma geldt dat ze een beroepsbestuurder is avant la lettre en nog nooit in haar leven een 'normale' baan gehad heeft. Dat vind ik persoonlijk wel een manco. Of ze een goede bestuurder is kan ik niet beoordelen.

De monarchie is trouwens ook iets wat helemaal uit de tijd is.
Voor wat betreft de monarchie volkomen eens. Wat een onzin dat iemand op basis van geboorte voorbestemd is om koning of koningin te worden. Hoe verzin je het. Dat er bij bij staatsbezoeken veel zaken gedaan worden die volledig zijn toe te schrijven aan Wim Lex en/of Maxima is volgens mij ook niet meer dan een fabel.Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Biden de volgende president

Bericht door Martinho » wo nov 11, 2020 21:56

Progresso schreef:
wo nov 11, 2020 14:01

Ook de benoeming van een burgemeester in Nederland is gewoon democratisch. Daar zit geen tegenstelling in. Zo hebben de Nederlanders dat nu eenmaal besloten. In 1966 was er zelfs een partij opgericht om op democratische wijze te komen tot democratische vernieuwingen.
De burgemeesters worden BENOEMD, niet gekozen. Al is het wel zo dat de gemeenteraad daar invloed op heeft, met profielen en zo. Dat lijkt me een goede zaak, want een burgemeester zonder steun van de (gekozen) raad heeft geen poot om op te staan natuurlijk.
D66 wilde o.a. een districtenstelsel, dat soort stelsel geeft niet alleen in de V.S. maar ook in Engeland grote problemen, waardoor telkenmale personen die geen meerderheid hadden van de stemmen toch worden "gekozen", Dat gebeurde o.a. bij Trump (ten koste van Hillary). En ze wilden zo graag een bindend referendum, iets wat ook al de gekste dingen kan veroorzaken (Brexit).

Je moet er niet aan denken volgens mij dat een persoon als Hadjememaar of de meer hedendaagse warhoofden (ik zal geen namen noemen) aan de macht komt omdat die zo leuk op de media overkomen maar verder niets weten.

Maar elk systeem heeft zijn nadelen. Ons koningshuis is wellicht wat prijzig en ze hebben hun fouten, maar ze stralen toch wat meer uit dan een president. Tenminste, sommige presidenten. En ik geloof niet dat de huishouding en beveiliging en wat dies meer zij van presidenten zo veel goedkoper is, tenminste als ze op een of andere wijze uit de staatskas graaien (hoewel ik niet het idee heb dat B dat doet eigenlijk).

Maar wat eerder gezegd is is waar: Bolsonaro is eerlijk gekozen en dus moet je dat respecteren. Wat niet wegneemt dat je het met de man en zijn politiek totaal oneens kan zijn. En dat je best mag vaststellen dat hij deze week weer minimaal twee bokken schoot. Zijn probleem, ik denk (of hoop) dat hij niet herkozen zal worden, iets van wat ik meen dat een iets grotere kans krijgt nu zijn grote voorbeeld is "ontslagen".borsjea
Artikels: 0
Berichten: 3158
Lid geworden op: di jan 20, 2015 19:25
Locatie: Curitiba - PR

Re: Biden de volgende president

Bericht door borsjea » wo nov 11, 2020 23:50

Martinho schreef:
wo nov 11, 2020 21:56
Maar elk systeem heeft zijn nadelen. Ons koningshuis is wellicht wat prijzig en ze hebben hun fouten, maar ze stralen toch wat meer uit dan een president. Tenminste, sommige presidenten. En ik geloof niet dat de huishouding en beveiliging en wat dies meer zij van presidenten zo veel goedkoper is, tenminste als ze op een of andere wijze uit de staatskas graaien (hoewel ik niet het idee heb dat B dat doet eigenlijk).
Ben zelf van huis uit niet echt koningsgezind maar heb wel de indruk dat voor een klein land als Nederland een lang zittend staatshoofd als symbool voor het land beter is. Wat het kosten baten verhaal, in veel landen waar me een president heeft betaald vaak ook de rest van het leven van een ex president de beveiliging, huishouding en andere onkosten. Dilma staat bekend als big spender met haar gratis creditcard. Lula wist zelfs tijdens zijn gratis verblijf in Curitiba te voorkomen dat zijn staf werd ontbonden.Gebruikersavatar
Progresso
Artikels: 54
Berichten: 4944
Lid geworden op: wo mar 07, 2012 01:56
Locatie: Fortim
Contacteer:

Re: Biden de volgende president

Bericht door Progresso » do nov 12, 2020 01:35

De voorzitter van de Federal Election Commission doet hier een aantal forse uitspraken: Er is sprake van mogelijke fraude. Indien zo, dan zijn deze verkiezingen niet wettig.

Maar ja, dat FEC stelt weinig voor en die voorzitter is aangesteld door Trump. Uiteindelijk zijn het de staten die de jurisdictie hebben over hun toch wel zeer chaotische kiesstelsel.

Gebruikersavatar
Martinho
Artikels: 0
Berichten: 760
Lid geworden op: di okt 24, 2017 23:19

Re: Biden de volgende president

Bericht door Martinho » do nov 12, 2020 02:30

Er zijn al een flink aantal rechtszaken gevoerd inmiddels, en er is geen spoor van bewijs voor grootscheepse fraude. Waarop een rechter niets anders kan doen dan de zaak niet verder te behandelen. Het telkens maar herhalen van beschuldigingen helpt misschien soms, er zijn altijd mensen die er instinken, maar gelukkig njiet altijd. Van een andere kant heb ik begrepen dat er een grote pro-Trump demonstratie stond gepland om die beschuldigingen kracht bij te zetten, waar welgeteld (en misschien diverse malen met de hand herteld) 4 (vier) mensen kwamen opdagen.

En dus krijgt Giuliani op deze manier de zaak niet voor het hooggerechtshof, waar Trump natuurlijk op hoopte met de recente uitbreiding van de behoudende rechters. Ook de afbraak van de ACA (aka Obamacare) lijkt daar weinig kans te maken,

Ik begrijp net dat de handmatige hertelling van Georgia nu van start is gegaan. Ben benieuwd of er veel gevonden wordt (en of al die faude alleen maar door democraten is gedaan, niets is zeker)Wade
Artikels: 0
Berichten: 997
Lid geworden op: za mei 05, 2007 23:16
Locatie: Bélgica

Re: Biden de volgende president

Bericht door Wade » do nov 12, 2020 02:41

Martinho schreef:
do nov 12, 2020 02:30
Er zijn al een flink aantal rechtszaken gevoerd inmiddels, en er is geen spoor van bewijs voor grootscheepse fraude. Waarop een rechter niets anders kan doen dan de zaak niet verder te behandelen. Het telkens maar herhalen van beschuldigingen helpt misschien soms, er zijn altijd mensen die er instinken, maar gelukkig njiet altijd. Van een andere kant heb ik begrepen dat er een grote pro-Trump demonstratie stond gepland om die beschuldigingen kracht bij te zetten, waar welgeteld (en misschien diverse malen met de hand herteld) 4 (vier) mensen kwamen opdagen.

En dus krijgt Giuliani op deze manier de zaak niet voor het hooggerechtshof, waar Trump natuurlijk op hoopte met de recente uitbreiding van de behoudende rechters. Ook de afbraak van de ACA (aka Obamacare) lijkt daar weinig kans te maken,

Ik begrijp net dat de handmatige hertelling van Georgia nu van start is gegaan. Ben benieuwd of er veel gevonden wordt (en of al die faude alleen maar door democraten is gedaan, niets is zeker)

Georgia maakt in feite niet veel uit. Biden ligt er (vrij nipt) aan de leiding maar de definitieve uitslag was nog niet toegekend, net als Arizona (Biden aan de leiding) en North Carolina (Trump).

Biden heeft de verkiezigen al binnen zonder dat de resultaten van die drie staten is toegekend. Indien Biden Georgia en Arizona nog binnen haalt zou dat de kloof enkel nog met 27 kiesmannen uitdiepen.Plaats reactie