Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Alles wat je maar kwijt wil over Brazilië.
Post Reply
User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2987
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by Progresso » Mon Mar 08, 2021 14:25

Er wordt een hoop heisa gemaakt omtrent de weigering van Bolsonaro om vaccins te kopen.

Wellicht heeft hij de aankoopcontracten WEL gelezen en is zich net als enkele journalisten doodgeschrokken van de condities waaronder geleverd wordt.

In de EU heeft men besloten om gezamenlijk de vaccins in te kopen. Ook hier krijgt het parlement geen enkel inzicht in het koopcontract.

Alles duidt er op dat er sprake is van wurgcontracten waar de big pharma schaamteloos regeringen uitbuit met als wisselgeld de levens van mensen.

Het zou zo maar kunnen zijn dat Bolsonaro groot gelijk heeft om dergelijke wurgcontracten niet te tekenen.

De volgende stap is dan, zodra blijkt dat er inderdaad sprake is van onethische contracten, deze big pharma ondernemingen voor een internationaal tribunaal te brengen.

https://www.trouw.nl/zorg/wij-zijn-in-d ... ~b59be089/Felix
Articles: 0
Posts: 2298
Joined: Tue Mar 08, 2016 14:08

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by Felix » Mon Mar 08, 2021 15:59

Raar hé, bedrijven die geld willen verdienen! Hoe is het mogelijk! Als bijwerking redden hun producten gelukkig vaak levens, dat wel.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2987
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by Progresso » Mon Mar 08, 2021 17:06

Ik ben wellicht een beetje te vroeg om de discussie op te starten. We zitten midden in de pandemie, ziekenhuizen overvol, mensen om ons heen sterven en we hebben een president met uiterst magere competenties op ieder vlak. Toch open ik de discussie, omdat de angst regeert. En angst is een hele slechte raadgever.

Laten we een andere vergelijkbare hypothetisch, maar in het geheel geen uitzonderlijke situatie nemen, en wereldwijde hongersnood waar tientallen miljoenen mensen onder de meest verschrikkelijk omstandigheden dood gaan. Nu weet de huidige generatie nauwelijks meer wat hongersnood betekent, maar ik kan mij nog Biafra herinneren.

Goed, we hebben een wereldwijde hongersnood. Uitsluitend één entiteit heeft voldoende voedsel beschikbaar. Dit keer geen Big pharma, maar een Big Country namelijk Brazilië.

Het voedsel is volledig genetisch gemodificeerd en om op korte termijn voldoende voedsel beschikbaar te hebben moet een groot deel van het Amazonewoud worden omgehakt. Het eten van het gemodificeerde voedsel geeft wat kleine bijwerkingen, wat rode vlekken op de huid en soms wat diarree. Op lange termijn heeft men geen idee wat het voedsel doet met het menselijk lichaam.

Onder grote druk laten alle voedsel- en warenautoriteiten het genetisch gemodificeerde voedsel toe, immers er sterven letterlijk mensen van de honger.

De magazijnen puilen uit in Brazilië. Andere landen kunnen het niet produceren, want er zitten patenten op.

Brazilië gaat de markt op. Verkoopt alles, geen enkel contract mag openbaar worden gemaakt. In alle haast en onder zeer grote politieke druk worden alle clausules in het contract aanvaard.

Brazilië heeft het slim gespeeld. Men heeft wat geldelijke donaties gedaan in de verkiezingskas van de nieuw te kiezen president. Die president wordt opeens gekozen en blijkt uit het niets $2.000 miljard te kunnen printen. De president is heel content, stamelt wat onverstaanbaars en geeft Brazilië $200 miljard om zo snel mogelijk de bevolking van voedsel te voorzien. Mooie deal, Brazilië laat de cargoschepen die al onderweg naar Europa waren rechtsomkeert maken naar Amerika en scheept de andere landen af met kutsmoesjes over moeilijke productieprocessen en wijst die landen nog eens fijntjes op de geheimhoudingsclausules.

Gelukkig zijn er nog mensen in die landen waarvan de president weigert om dit soort wurgcontracten te tekenen die het volgende beweren:
Raar hé, landen die geld willen verdienen! Hoe is het mogelijk! Als bijwerking redt hun voedsel gelukkig vaak levens, dat wel.
En even voor de duidelijkheid. Het is geen persoonlijke aanval. Ik heb je quote alleen even misbruikt omdat er aan deze crisis ook veel andere mogelijke kanten en aspecten zitten die we nu in alle nood, paniek en angst nog niet kunnen doorgronden.User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2775
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by quasimodo » Tue Mar 09, 2021 01:21

Je ziet de laatste tijd al vaker dat big pharma veel kritiek krijgt maar er zijn nog veel grote landen die hier veel belang bij hebben maar ook daar beginnen de kosten ver boven de baten te stijgen dus ik zie hier wel langzaam verbeteringen in komen.

Ook zie je veel mensen die politici adviseren of de politici zelf die profiteren van de corona. Ook hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Er zijn al 2 Duitse politici moeten opstappen die verdient hebben aan de mondkapjes. En dat er in Nederland omt leden grof geld verdienen aan pcr testen begint ook steeds meer aandacht te krijgen.

Ik denk als dadelijk de corona een beetje onder controle is nog veel stinkende zaken naar boven komen. Ze zouden net als bij andere criminelen de winsten die behaald zijn moeten ontnemen maar dit zal wel niet gebeuren. Dat is alleen sexy bij drugs criminelen niet bij zoiets.joaninha
Articles: 0
Posts: 308
Joined: Mon Sep 25, 2017 20:48

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by joaninha » Tue Mar 09, 2021 04:08

Inderdaad. Dat mensen in het OMT er met 2 petten zitten heeft alle schijn van belangenverstrengeling. Dat de testcapaciteit in Nederland zo lang erg laag bleef kwam met name omdat deze lieden aan de rem hingen bij het aankopen van testcapaciteit bij grote laboratoria in het buitenland. De staat kocht na veel kritiek capaciteit daar in die voor een groot deel ongebruikt blijft. Oa de GGD's laten de testst nog steeds uitvoeren bij de kleine dure testlabs die eigendom zijn van microbiologen waarvan er enkelen in het OMT zitten. Er worden op dit moment miljoenen over de balk gegooid ten gunste van hun bedrijfjes.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2987
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by Progresso » Tue Mar 09, 2021 05:53

Het meest frustrerende is dat er nauwelijks enige parlementaire controle mogelijk is. OMT is volledig staatsgeheim, veel is uitgesloten van de WOB-procedure.

Jammer, want zo kun je niet leren van gemaakte fouten.User avatar
quasimodo
Articles: 0
Posts: 2775
Joined: Fri Jun 08, 2012 23:17
Location: Erp

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by quasimodo » Tue Mar 09, 2021 13:12

Ik denk dat in de regering niemand zit te wachten op enige vorm van transparantie. Ze hebben zich op het standpunt gezet dat ze zo snel mogelijk van het virus af willen komen met zo min mogelijk schade voor de economie. En ze proberen zo min mogelijk verantwoordelijkheid hiervoor te nemen en alle beslissingen te beargumenteren dat het omt dit heeft geadviseerd zodat ze dadelijk kunnen zeggen met de informatie van dat moment konden we geen andere beslissingen nemen. Dat er leden zijn die adviezen uitbrengen die hun financiël gewin oplevert is dan maar zo. Als alle kikkers maar in de kruiwagen blijven. Na de crisis lossen we dat wel eventueel op en nu blijven onze handen schoon.User avatar
Progresso
Articles: 34
Posts: 2987
Joined: Wed Mar 07, 2012 01:56
Location: Fortim
Contact:

Re: Doodgeschrokken van de aankoop vaccins

Post by Progresso » Tue Mar 09, 2021 14:54

Ik zie Nederlandse correspondenten hier in Brazilië spreken over een genocide en daar direct Bolsonaro aan linken. Kijk je simpelweg naar het aantal doden per miljoen inwoners dan zie je dat een aantal landen in de EU fors hoger scoren als Brazilië. Het aantal doden per miljoen is in België één van de allerhoogste in de gehele wereld. En Nederland, waar vele doden, met name in het begin van de crisis, niet zijn meegeteld doet het net zo slecht als Brazilië.

Geen van die correspondenten hoor ik over het slechte beleid van Rutte en de Belgische premier (geen idee wie daar tegenwoordig de scepter zwaait). Het is de hypocrisie ten top.

De enige landen die tot nu toe juist hebben gehandeld zijn die landen die de strategie van eliminatie hebben toegepast. Deze strategie is expliciet door Rutte verworpen, maar indien al die leiders die hun mond vol hebben over Brazilië om hun eigen problemen te verdoezelen eerlijk zouden zijn, dan zouden zij moeten toegeven dat juist zij verantwoordelijk zijn voor een genocide.

Over een paar maanden zullen de analyses gemaakt worden op basis van de data. Data, overigens die Nederland voor een groot gedeelte geheim houdt. Wat je zult zien is dat alle landen op de wereld een compleet verschillende strategie hebben gevolgd. Met uitzondering van die landen die gekozen hebben voor eliminatie van het virus zal blijken dat alle andere strategieën nauwelijks enig effect hebben.Post Reply